Gaja Grappa Magari

Gaja Grappa Magari valmistetaan Toscanan Bolgherin alueella kasvatetuista rypäleistä. Se on valmistettu Merlotin, Cabernet Sauvignonin ja Petit Verdotin sekoituksesta Gajan upealta Ca'Marcanda viinitilalta. 

Gaja on yksi tunnetuimmista italialaisista viinintuottajista. Giovanni Gaja perusti yrityksen vuonna 1859 Langhessa, Piemontessa, ja hänen pojanpoikansa Angelo Gaja johtaa tällä hetkellä yritystä. Angeloa on nimetty usein "Barbarescon kuninkaaksi", ja hän on vastannut sellaisten tekniikoiden kehittämisestä, jotka ovat mullistaneet viininvalmistuksen Italiassa. Gaja valmistaa myös hyvin korkealaatuisia grappoja.

Kasvuympäristö

Rypäleet kasvavat Toscanan rannikolla Bolgherin alueella.

Valmistus

Tuore Bordeux-blendin rypälemassa tislataan heti viinin käymisen jälkeen. Rypälemassa tislataan kuparipannulla, jolloin tislausprosessi voi tapahtua paljon lempeämmässä ja alhaisemmassa lämpötilassa (alle 70 ° C) kuin normaali, mikä auttaa säilyttämään herkemmät maut ja aromit. Tisleen alkoholipitoisuus on noin 70 - 75%. Ennen pullotusta grappaa kypsytetään tammitynnyreissä ja siihen lisätään tarvittava määrä tislattua vettä, jolloin saadaan alkoholi pudotettua 45%.

Väri

Meripihkan ruskea

Tuoksu

Täyteläinen, rusinainen, kukkainen

Maku

Tasapainoinen, hyvä rakenteinen, lämmin, mausteinen

Ruokasuositus

Upea digestiivi juhlaillallisen päätteeksi.

Gluteeniton
Digestiivi
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Gaja
Rypälelajike
Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc
Alkoholipitoisuus
45,00 %
Pullokoko
0,5 l
Valikoimat
Ravintolamyynti