Villa Conchi Cava Brut Selección

Miellyttävän raikas ja tyylikäs Cava

Bodegas Villa Conchi on Javier Ruiz de Galarretan 2013 perustama Cava-talo, jonka tuotteille luonteenomaista ovat raikkaus ja hienostuneisuus. Villa Conchin cavat edustavat Välimeren ilmaston raikkaampaa tyyliä ja viinitarhojen sijainnilla on suuri merkitys viineille ja cava-talon menestykselle. Viinitarhat sijaitsevat Katalonian alueella Montserrat-vuorien suojassa. Tarhojen korkeus ja yön viileämpi lämpötila auttavat säilyttämään rypäleiden miellyttävän hapokkuuden. Chardonnayn hyödyntäminen talon cava blendeissä tuo viineihin paljon hedelmäisyyttä ja hienostuneita piirteitä. Villa Conchin cavat ovat kunnianosoitus Javierin edesmenneelle äidille, joka toimi viinien tyylin inspiroijana ja jonka mukaan talo on nimetty.

Kasvuympäristö

Tarhat sijaitsevat Penedesissä, Montserrat -vuoriston suojassa noin 500 - 800 metrin korkeudessa, missä viileämpi ilmanala edesauttaa rypäleiden hitaampaa kypsymistä. Tämä tuo rypäleisiin aromikkuutta ja runsaampaa hapokkuutta.

Valmistus

Rypäleet korjataan yöllä, jotta varmistetaan rypäleiden korkea laatu. Malolaktinen käyminen tapahtuu sakkojen kanssa 15 - 17 asteen lämpötilassa. Viini valmistetaan perinteisellä menetelmällä, kypsytys 12 kuukauden ajan pullossa. Chardonnay -rypäle tuo viiniin erityisesti runsasta hedelmäisyyttä ja raikkautta.

Väri

Kirkas, kultaan vivahtava väri.

Tuoksu

Intensiivisen hedelmäisessä tuoksussa on kypsää omenaa, päärynää sekä sitruunaisia ja paahteisen mausteisia sävyjä.

Maku

Kuiva, raikkaan aromaattinen, kypsän omenainen ja miellyttävän hedelmäinen maku. Kuplat ovat suutuntumaltaan pehmeät ja kokonaisuus on tasapainoinen ja raikas.

Ruokasuositus

Sopii erityisen hyvin aperitiiviksi, tapaksille ja kevyille kalaruoille.

Vegaaninen
Vihreä valinta
Äyriäiset
Kasvis
Pasta
Seurustelu
Maa
Espanja
Tuottaja
Villa Conchi
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
Chardonnay Macabeo Parellada Xarel.lo
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
10,00 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
0,375 l, 0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuotteet Alkossa