Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Kypsän hedelmäinen riesling Rheingausta

Rheingaun klassikkoalueella sijaitsevilla Prinz von Hessenin tiluksilla on pitkä ja vaiheikas historia, niin tilan perustaja kuin nykyinen johtajakin ovat suomen kuninkaaksikin aikoinaan kaavaillun Friedrich Karlin jälkeläisiä alenevassa polvessa. Laatutietoisella viinitilalla hengitetään kuitenkin vahvasti tätä päivää. Saksan tunnetuimpiin viinintuottajiin lukeutuva tila tuottaa hienostuneen hapokkaita ja puhtaan hedelmäisiä rieslingejä, jotka ilmentävät upeasti uniikkeja kasvupaikkojaan sekä tarjoavat vastinetta rahalle.

Kasvuympäristö

Rheingau

Väri

Vaalean kullankeltainen

Tuoksu

Hedelmävoittoisesta tuoksusta löytyy vahaisaa aprikoosia, nektariinia, omenaa, ruohoa ja hippu hunajaa.

Maku

Kuivahko maku on myös puhtaan hedelmäinen: ananasta, persikkaa, keltaista luumua, Golden Delicious -omenaa sekä lopussa limetti-yrttinen vivahde. Miellyttävän raikas, kevyen öljymäinen suutuntuma. Jäännössokeri pyöristää kivasti hapokkuutta, joten kokonaisuus on balanssissa. Aromaattinen, pitkähkö jälkimaku.

Ruokasuositus

Oiva kumppani graavi- ja kylmäsavulohelle, sinappisillille sekä ruokaisille salaateille. Tyylikkäästi tuntuva jäännössokeri tekee tästä viinistä loistokaverin myös sushille ja muille aasialaisittain maustetuille herkuille, kuten teriyaki -kanalle tai pad thai -nuudeleille.

Aasialainen
Kala
Kasvis
Seurustelu
Maa
Saksa
Alue
Rheingau
Tuottaja
Prinz Von Hessen
Appellaatio
Qualitätswein Rheingau, Q.b.A.
Rypälelajike
Riesling 100%
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
13,00 g/l
Happopitoisuus
7,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb