Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenaton perhetilan ”pikkuamarone”

Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.

 

Kasvuympäristö

Sant’Ambrogio della Valpolicella. Valpolicella Classicon alue on kalkkikiveä ja savimaata, kukkuloiden kaakkois- ja lounaisrinteillä 250-300 m korkeudella merenpinnasta. Köynnökset ovat keskimäärin 10-15 vuotiaita.

Valmistus

Viini on valmistettu ripasso -menetelmällä käyttämällä valmis Valpolicella -viini uudelleen Amaronen puristamisesta jäljelle jääneen kuorimäskin kanssa. Tässä prosessissa kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään suurissa vanhoissa ranskalaisissa tonneaux -tammitynnyreissä 18-20 kuukautta, minkä jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta pulloissaan.

Väri

Erittäin syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kirsikkaa, kypsää luumua, karhunvatukkaa, boysenmarjaa, balsamicoa, paahteista mausteisuutta

Maku

Suussa viini on kuiva, mutta pyöreä ja erittäin täyteläinen. Tiivis, melko konsentroitunut maku, jota tasapainottavat runsas hapokkuus sekä kypsä tanniinisuus, mikä tekee viinistä upean tasapainoisen ja moniulotteisen. Jälkimakua siivittävät mausteiset ja kypsän marjaisat aromit.

Ruokasuositus

Riista, lammas, paistit, padat, kypsät juustot ja runsaat kasvisruoat.

Vihreä valinta
Gluteeniton
Ympäristövastuullinen pakkaus
Kestävän kehityksen sertifikaatti
Juusto
Lammas
Liha
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Zenato
Appellaatio
DOC Ripassa Valpolicella Superiore
Rypälelajike
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
7,00 g/l
Happopitoisuus
5,40 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuotteet Alkossa