Kasvuympäristö
Sant’Ambrogio della Valpolicella. Valpolicella Classicon alue on kalkkikiveä ja savimaata, kukkuloiden kaakkois- ja lounaisrinteillä 250-300 m korkeudella merenpinnasta. Köynnökset ovat keskimäärin 10-15 vuotiaita.
Valmistus
Viini on valmistettu ripasso -menetelmällä käyttämällä valmis Valpolicella -viini uudelleen Amaronen puristamisesta jäljelle jääneen kuorimäskin kanssa. Tässä prosessissa kuorista irtoaa edelleen runsaasti fenoleita, väriä sekä ennen kaikkea muhkeita aromeja. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään suurissa vanhoissa ranskalaisissa tonneaux -tammitynnyreissä 18-20 kuukautta, minkä jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta pulloissaan.
Väri
Erittäin syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Kirsikkaa, kypsää luumua, karhunvatukkaa, boysenmarjaa, balsamicoa, paahteista mausteisuutta
Maku
Suussa viini on kuiva, mutta pyöreä ja erittäin täyteläinen. Tiivis, melko konsentroitunut maku, jota tasapainottavat runsas hapokkuus sekä kypsä tanniinisuus, mikä tekee viinistä upean tasapainoisen ja moniulotteisen. Jälkimakua siivittävät mausteiset ja kypsän marjaisat aromit.
Ruokasuositus
Riista, lammas, paistit, padat, kypsät juustot ja runsaat kasvisruoat.
Vihreä valinta
Gluteeniton
Ympäristövastuullinen pakkaus
Kestävän kehityksen sertifikaatti
Juusto
Lammas
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Tuottaja
-
Zenato
- Appellaatio
-
DOC Ripassa Valpolicella Superiore
- Rypälelajike
-
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
7,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,40 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l, 1,5 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuotteet Alkossa
-