Zenato Rosé San Benedetto

Herkullinen ja marjaisa, Viinilehden Wine Awards vuoden roseeviini 2021

Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.

Kasvuympäristö

Costalunga -tarha Valpolicellassa. Rinnetarha sijaitsee Gardajärven yläpuolella ja siellä vallitseva viileämpi ilmasto auttaa rypäleitä kypsymään hitaammin ja säilyttämään hyvän happotasapainon ja aromikkuuden. Maaperä on kerrostunutta, moreenimaista, hiekan ja saven sekoitusta.

Valmistus

Rondinella rypäleet poimitaan käsin syyskuun toisen puoliskon ja lokakuun ensimmäisen puoliskon välisenä aikana ja puristetaan varovasti. Hidas käyminen terästankeissa lämpökontrolloidussa 17 °C asteessa eri rypälelajikkeiden eheyden säilyttämiseksi.

Väri

Korallinpunainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen, miedosti kukkainen tuoksu, jossa raikkaita punaisia marjoja, villimansikoita, sitrushedelmiä, hieman yrttisyyttä.

Maku

Kuiva ja kypsän marjaisa maku, jossa villimansikan, punaherukan, vadelman ja kirsikan vivahteita. Melko runsasta marjaisuutta tukee raikas hapokkuus ja hieman sitruunainen ja miedosti yrttinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Kalaruoat ja äyriäiset, pastat, vaalea liha, salaatit ja antipastot.

Vihreä valinta
Ympäristövastuullinen pakkaus
Eettinen sertifikaatti
Kala
Kana
Seurustelu
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Zenato
Appellaatio
IGT Trevenezie
Rypälelajike
Rondinella, Cabernet Franc, Pinot Nero
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Zenato Rosé San Benedetto