Zenato Rosé San Benedetto

Herkullinen ja marjaisa, Viinilehden Wine Awards vuoden roseeviini 2021

Herkullinen ja marjaisa, Viinilehden Wine Awards vuoden roseeviini 2021. Ihanan raikas, marjaisa ja sitruunainen viini, jonka salaisuus piilee rinnetarhoilta Gardajärven yläpuolelta poimituissa rypäleissä. Gardan viilentävät tuulet hidastavat rypäleiden kypsymistä, mikä takaa rypäleiden runsaan aromikkuuden ja hyvän happotasapainon. Rondinella tuo viiniin runsasta hedelmää, Pinot Noir rakennetta ja Cabernet Franc hentoa mausteisuutta.

Kasvuympäristö

Rondinella -rypäleet poimitaan käsin Costalunga -tarhalta, Valpolicellasta. Rinnetarha sijaitsee Gardajärven yläpuolella ja siellä vallitseva viileämpi ilmasto auttaa rypäleitä kypsymään hitaammin ja säilyttämään hyvän happotasapainon ja aromikkuuden. Maaperä on kerrostunutta, moreenimaista, hiekan ja saven sekoitusta.

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin syyskuun toisen puoliskon ja lokakuun ensimmäisen puoliskon välisenä aikana ja puristetaan varovasti. Hidas käyminen terästankeissa lämpökontrolloidussa 17 °C asteessa eri rypälelajikkeiden eheyden säilyttämiseksi.

Väri

Korallinpunainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen, miedosti kukkainen tuoksu, jossa raikkaita punaisia marjoja, villimansikoita, sitrushedelmiä, hieman yrttisyyttä.

Maku

Kuiva ja kypsän marjaisa maku, jossa villimansikan, punaherukan, vadelman ja kirsikan vivahteita. Melko runsasta marjaisuutta tukee raikas hapokkuus ja hieman sitruunainen ja miedosti yrttinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Kalaruoat ja äyriäiset, pastat, vaalea liha, salaatit ja antipastot.

Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Zenato
Appellaatio
IGT Trevenezie
Rypälelajike
Rondinella, Cabernet Franc, Pinot Nero
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Zenato Rosé San Benedetto