Antinori Peppoli

Chianti Classico hedelmäisimmillään

Pèppoli on Chianti Classico hedelmäisimmillään; Sangiovesen raikasta punamarjaisuutta täydentävät Merlot'n muhkeus ja Syrah'n mausteisuus. Pèppolin viinitila sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, vain 5 km Tenuta Tignanellon viinitarhoilta. Viiniä viljellään 50 hehtaarin alueella ja ensimmäinen Pèppoli Chianti Classico valmistui vuonna 1985. 

Kasvuympäristö

Pèppolin viinitila sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, vain 5 km koilliseen Tenuta Tignanellon kartanosta. Viinitilan kokonaispinta-ala on 100 hehtaaria, josta 50 hehtaaria on viinitarhoja. Huolimatta viinitarhojen epätavallisesta itä-/koillissuunnasta, mikroilmasto on ihanteellinen. Pieni ympäröivä laakso pitää alueen lämpimänä ja suojattuna, ja sen soramainen maaperä sisältää runsaasti mineraaleja, jotka antavat Sangiovese -rypäleelle eloisan hedelmäisen luonteen.

Valmistus

Jokainen rypälelajike on käsitelty erikseen aina sadonkorjuusta malolaktiseen käymiseen asti. Alkoholikäyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa terästankeissa kuorien kanssa, jolloin jokaisen rypäleen tyypillisimmät aromit saadaan talteen sekä pystytään säilyttämään rypäleen hedelmäiset ja kukkaiset aromit. Malolaktisen käymisen jälkeen Merlot- ja Syrah -rypäleiden viinit sekoitetaan Sangioveseen ja lopullinen seos kypsytetään suurissa Slavonian tammitynnyreissä noin 9 kuukauden ajan. Lopuksi viini pullotetaan ja annetaan levätä vielä hetken kellareissa ennen myyntiinlaskua.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksu kypsän marjainen, luonteikas, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, puolukkainen ja hieman tamminen.

Maku

Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Kypsän marjainen hapokkuus ja hieman suuta kuivattavat tanniinit tuovat kokonaisuuteen särmää. Jälkimaku on pitkä ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Savustetut ja grillatut ruoat sekä hyvin haudutetut lihaisat pataruoat.

Gluteeniton
Liha
Nauta
Pasta
Porsas
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
DOCG Chianti Classico
Rypälelajike
90% Sangiovese, 10% Merlot ja Syrah
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Antinori Pèppoli 2016