Antinori Solaia

Roteva ja voimakas Super-toscanalainen.

Tignanellon rinteessä aurinkoisimmalla osalla on Solaian viinitarha. Parhaat viinirypäleet parhaalta viinitarhalta. Loppu on intohimoa, äärimmäistä huolellisuutta ja tutkimusta. Nämä ovat Solaian salaisuuksia yhdessä parhaimpien Cabernet Sauvignon-, Cabernet Franc- ja Sangiovese -rypäleiden kanssa sen nimikkotarhalta. Solaia on kriitikoiden ylistämä Super-toscanalainen, jota valmistetaan vain parhaimpina vuosina!

Kasvuympäristö

Kaksi viinitilan arvostetuimmista viinitarhoista sijaitsevat samalla rinteellä, Tignanello ja Solaia. Maaperä on peräisin plioseenikaudelta ja se koostuu pääosin savesta, kalkkikivestä ja liuskekivestä, sekä merkelistä ja pienistä määristä merifossiileja. Viiniköynnökset nauttivat kuumista lämpötiloista päivällä ja viileämmistä iltaisin koko kasvukauden. Solaian 20 hehtaarin viinitarhat osoittavat lounaaseen ja nousevat 350 - 400 metriin merenpinnan yläpuolelle. Solaiaa valmistetaan vain parhaimpina vuosina ja ensimmäinen viinin vuosikerta on vuodelta 1978.

Valmistus

Rypäleet valitaan erityisen huolellisesti tähän viiniin, sillä vain parhaista parhaat pääsevät mukaan. Ensin rypäleet murskataan, ne maseroidaan ja käytetään käymistankeissa. Rypälemassa muuttuu hitaasti viiniksi käymisen ja kuorikontaktin aikana. Tämä vaihe on erityisen tärkeä, jotta rypäleiden tuoreus ja aromit säilyisivät, unohtamatta värin uuttamista ja tanniinien määrää. Kun viini on käynyt alkoholikäymisen se valutetaan käymistankeista pieniin tammitynnyreihin, joissa tapahtuu malolaktinen käyminen. Tämä tuo viiniin monimuotoisuutta ja nautittavuutta. Viinin ensimmäinen kypsytys tapahtuu uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä noin 10 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viini sekoitetaan lopulliseen muotoonsa ja se saa kypsyä vielä tammessa tarvittavan ajan.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kirsikan, mustaherukan sekä mausteiden aromeja.

Maku

Erittäin täyteläinen, kypsän hedelmäinen, tanniininen, yrttinen, mausteinen, roteva, lämmin, pitkä. Hurmaava viini.

Ruokasuositus

Grillattu pihvi ja paisti. Meditaatioviini!

Gluteeniton
Juusto
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
IGT Toscana
Rypälelajike
73% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese and 7% Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Antinori Solaia