Kasvuympäristö
Rypäleet Tignanelloon tulevat samannimiseltä tarhalta, joka käsittää 57 hehtaaria. Maaperä on pääosin kalkkikivipitoista savea ja merkeliä. Viinitarhat ovat etelärinteillä 350 - 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Viiniköynnökset nauttivat kuumista lämpötiloista päivällä ja viileämmistä iltaisin koko kasvukauden.
Valmistus
Rypäleet kerätään Tignanellon viinitarhalta käsin ja vain parhaat päätyvät viiniin. Sitten seuraa hellävarainen rypäleiden murskaus, jonka jälkeen viini maseroidaan huolellisesti, jotta viinin aromit ja värit saadaan parhaiten esille ja tanniineista tulee elegantit. Viini käy alkoholikäymisen maseroinnin yhteydessä. Malolaktinen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä, mikä lisää viiniin monimuotoisuutta ja finessiä. Lopuksi viini kypsytetään ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä 14 - 16 kuukauden ajan, jota seuraa 12 kuukauden pullokypsytys ennen myyntiinlaskua.
Väri
Intensiivinen, rubiininpunainen
Tuoksu
Voimakas, monikerroksinen. Tuoksussa punaisia marjoja, kuten säilöttyjä kirsikoita, vadelmaa ja luumua, sekä neilikkaa, lakritsia, minttua ja suklaata.
Maku
Täyteläinen, runsas ja elinvoimainen. Maku toistaa tarkasti tuoksun lupaaman aromimaailman. Elegantit tanniinit, mehevä hapokkuus ja pitkä viipyilevä jälkimaku.
Ruokasuositus
Selkeän makuiset tummat liharuoat sekä riista. Myös kovat, suolaiset juustot.
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Antinori
- Appellaatio
-
IGT Toscana
- Rypälelajike
-
80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Happopitoisuus
-
5,10 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l, 1,5 l, 3 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
http://www.alko.fi/tuotteet/934197/