Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva

Korkealaatuinen ja elegantti Chianti Classico Riserva

Rypäleet viiniin tulevat maailmankuululta Tignanellon tilalta, joka sijaitsee Chianti Classico -viinialueen sydämessä, Greve- ja Pesa-jokien laaksossa. Viinitila ulottuu 319 hehtaarin alueelle, joista 130 hehtaaria on viinitarhoja. Viinitarhat koostuvat pääasiassa alkuperäisistä Sangiovese -rypäleistä sekä muista perinteisistä lajikkeista kuten Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc. Marchese Antinori on Antinorin historiallinen viini, joka on vuodesta 2011 lähtien valmistettu Tignanello viinitilan rypäleistä. Viini on erittäin laadukas ja tyylikäs, alueelleen tyypillinen viini.  

Kasvuympäristö

Tenuta Tignanellon viinitila sijaitsee Chianti Classico -viinialueen sydämessä. Maaperä on peräisin Plioseeni -aikakaudelta ja se on pääosin merkelikiveä, joka koostuu kalkkikivestä ja liuskeesta.

Valmistus

Tarkkaan valikoidut rypäleet tuodaan viinikellariin, jossa niistä poistetaan karat ja puristetaan kevyesti. Rypälemassa käy alkoholikäymisen terästankeissa noin viikon ajan. Tämän jälkeen kuoret poistetaan tankista ja viini käy luonnollisesti malolaktisen käymisen vuoden loppuun asti. Viini sekoitetaan ja kypsytetään vuoden ajan ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä. Lopuksi viini pullotetaan ja annetaan kypsyä viinikellarissa vielä toisen vuoden ennen myyntiinlaskua.

Väri

Purppuraan taittuva rubiininpunainen.

Tuoksu

Kypsän kirsikkainen, nahkainen, paahteisen mausteinen, yrttinen.

Maku

Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, mustapippurinen, kevyen kaakaoinen, tamminen. Voimakkaat tanniinit antavat ryhtiä viinille ja silkkinen rakenne tekee kokonaisuudesta tasapainoisen ja tyylikkään.

Ruokasuositus

Oiva kumppani jänispaistille. Sopii hyvin myös tomaattipohjaisten ruokien ja lihapatojen kanssa.

Gluteeniton
Liha
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
DOCG Chianti Classico Riserva
Rypälelajike
90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
5,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Antinori Marchesi Chianti Classico Riserva