Marchese Antinori Cuvee Royale

Runsas ja paahteinen Franciacorta

Franciacorta on Italian “samppanja”. Sen erityispiirteet johtuvat mineraalipitoisesta maaperästä, joka kuivaa nopeasti kiviperäisyyden ansiosta, sekä tuulisesta ja lauhkeasta ilmastosta. Rypälelajikkeet tuovat omat erityispiirteensä viiniin: Chardonnay -rypäleelle on ominaista valkoisten hedelmien ja kukkien aromit, Pinot Noir -rypäle lisää rakennetta ja persoonallisuutta ja Pinot Blanc tuo suolaisia ​​ja mineraalisia makuja. Franciacorta sai DOCG -laatuluokituksen vuonna 1995 ja tämä edellyttää aina pullokäymistä.

Kasvuympäristö

Montenisan Viinitalo sijaitsee Franciacortan sydämessä lähellä Calinon kylää. Alueelle on ominaista muinaiset palatsit, luostarit ja pienet kirkot, jotka integroituvat täydellisesti vihreisiin kukkuloihin ja jääkauden veistämiin laaksoihin. Alueen maaperä on hyvin mineraalipitoinen ja huokoinen. Ilmasto on lauhkea ja tuulinen.

Valmistus

Viini käy alkoholikäymisen terästankeissa ja toinen käyminen tapahtuu pulloissa, jonka seurauksena viini saa kuplat. Viiniä kypsytetään sakan päällä 36 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta. Marchese Antinori Cuvée Royale on Montenisa Brutin ja Marchese Antinori Brutin yhteensulautuma, uusi Franciacorta.

Väri

Vaalea keltainen.

Tuoksu

Persikoiden ja briossin aromeja. Hienostuneen paahteinen.

Maku

Kuiva, kypsän hedelmäinen, eloisa, kevyen paahteinen ja harmoninen kokonaisuus.

Ruokasuositus

Loistava aperitiivi! Viinin hedelmäisyys ja kukkainen aromikkuus sointuu hyvin myös kalalle, kasviksille sekä vaalealle lihalle.

Gluteeniton
Aperitiivi
Kala
Kasvis
Maa
Italia
Alue
Lombardy
Tuottaja
Montenisa
Appellaatio
DOCG Franciacorta
Rypälelajike
78% Chardonnay, 12% Pinot Noir, 10% Pinot Blanc
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
7,00 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Marchese Antinori Cuvee Royal