Pian delle Vigne Brunello di Montalcino

Kriitikoiden ylistämä Brunello

Pian Delle Vignen viinitila sijaitsee 6 kilometriä Montalcinosta lounaaseen. Viinitilan ympärillä on 184 hehtaaria maata, josta 65 hehtaaria on viinitarhoja. Tarhat ovat 130 metrin korkeudessa lounaaseen osoittavilla rinteillä. Viinitalon filosofiaan on kuulunut alusta asti viinien kypsyttäminen suurissa tammisammioissa, jolloin Sangiovese -rypäleen hedelmällisyys ja ominaispiirteet säilyvät parhaiten. Viini on maultaan pitkä, runsas ja elegantti. Tanniinit ovat notkeat ja hapot eloisat. 

Kasvuympäristö

Pian delle Vignen tila sijaitsee kuusi kilometriä Montalcinosta etelään ja nimensä se on saanut mailtaan löytyvän vanhan rautatien mukaan. Hehtaareja tilalla on yhteensä 184, joista 65 hehtaaria on viinitarhaa. Tarhat sijaitsevat 130 metriä merenpinnan yläpuolella ja sijainti on lounaaseen päin. Savinen maaperä on kalkkipitoinen ja runsaasti pieniä kiviä sisältävä.

Valmistus

Rypäleet valikoidaan tarkoin viinitarhoilla, sekä uudelleen viinikellarissa. Rypäleistä poistetaan karat ja puristetaan kevyesti, jotta kuoret rikkoutuvat. Rypälemassa laitetaan terästankkeihin käymään noin kolmeksi viikoksi. Tankeista valutettu viini käy vielä malolaktisen käymisen ennen kypsytystä. Viini kypsytetään suurissa tammisammioissa kahden vuoden ajan.

Väri

Rubiininpunainen, jossa rusehtavia vivahteita.

Tuoksu

Orvokkien ja hedelmien, kuten luumujen ja karhunvatukan aromeja. Tuoksussa myös tupakkaa ja nahkaa.

Maku

Pitkä, runsas ja elegantti. Tanniinit ovat notkeat ja hapot eloisat.

Ruokasuositus

Sopii erityisen hyvin sisäfileen sekä lampaan kanssa.

Gluteeniton
Juusto
Lammas
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
DOCG Brunello di Montalcino
Rypälelajike
100% Sangiovese
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Pian delle Vigne Brunello di Montalcino