Kasvuympäristö
Tarhat sijaitsevat Etnan tulivuoren pohjoisrinteillä, Randazzon ja Castiglione di Sicilian välissä, noin 750 metrin korkeudessa. Alueelle on tyypillistä viileät kesät ja merkittävät yön ja päivän lämpötilan erot, mikä takaa optimaalisen kypsyyden ja hyvän happotasapainon. Vulkaaninen maaperä on laavan ja hiekan ja tuhkan sekoitusta ja tämä tuo viiniin runsasta mineraalisuutta.
Valmistus
Käsin poimitut tarkoin valitut rypäleet. Kuorikäyminen tapahtuu terästankeissa noin 10 päivän ajan. Osa viinistä kypsyy 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä (barrique). Tämän jälkeen viini kypsyy vielä vähintään 7 kuukautta pullossa.
Väri
Melko ohut, rubiiniin punaiseen taittuva väri
Tuoksu
Elegantti tuoksu, jossa tuoreen marjaisat aromit sekoittuvat syvempiin mineraalisiin, kukkaisiin ja mausteisiin sävyihin
Maku
Keskitäyteläinen maku on hienostunut ja viehkeästi kerrostunut ja aromatttinen. Tanniinit ovat silkkiset, hapokkuus on tuntuva ja jälkimakua siivittävät mineraaliset ja hennosti mausteiset sävyt mm. valkopippuri ja balsamico.
Ruokasuositus
Erinomainen yhdistettynä kasvisruokiin, kuten munakoisoon. Sopii hyvini myös liharuokien ja mausteisten ruokien seuraan.
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Sicilia
- Tuottaja
-
Donnafugata
- Appellaatio
-
DOC Etna Rosso
- Rypälelajike
-
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
1,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,50 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso 2020