Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso

Vulkaanisen maaperän elegantti ja persoonallinen viini

Etnan pohjoisrinteiltä tuleva hienostunut ja herkullinen viini, joka hurmaa mineraalisilla, mausteisilla ja hennon kukkeilla sävyillä. Donnafugata viljelee yhteensä noin 35 hehtaaria tarhoja Etnan pohjoispuolella, noin 750 metrin korkeudessa. Köynnökset ovat iäkkäitä, osin yli 70 vuotta vanhoja ja maaperä on laavan, tuhkan ja hiekan sekoitusta. 

 

 

Kasvuympäristö

Tarhat sijaitsevat Etnan tulivuoren pohjoisrinteillä, Randazzon ja Castiglione di Sicilian välissä, noin 750 metrin korkeudessa. Alueelle on tyypillistä viileät kesät ja merkittävät yön ja päivän lämpötilan erot, mikä takaa optimaalisen kypsyyden ja hyvän happotasapainon. Vulkaaninen maaperä on laavan ja hiekan ja tuhkan sekoitusta ja tämä tuo viiniin runsasta mineraalisuutta.

Valmistus

Käsin poimitut tarkoin valitut rypäleet. Kuorikäyminen tapahtuu terästankeissa noin 10 päivän ajan. Osa viinistä kypsyy 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä (barrique). Tämän jälkeen viini kypsyy vielä vähintään 7 kuukautta pullossa.

Väri

Melko ohut, rubiiniin punaiseen taittuva väri

Tuoksu

Elegantti tuoksu, jossa tuoreen marjaisat aromit sekoittuvat syvempiin mineraalisiin, kukkaisiin ja mausteisiin sävyihin

Maku

Keskitäyteläinen maku on hienostunut ja viehkeästi kerrostunut ja aromatttinen. Tanniinit ovat silkkiset, hapokkuus on tuntuva ja jälkimakua siivittävät mineraaliset ja hennosti mausteiset sävyt mm. valkopippuri ja balsamico.

Ruokasuositus

Erinomainen yhdistettynä kasvisruokiin, kuten munakoisoon. Sopii hyvini myös liharuokien ja mausteisten ruokien seuraan.

Maa
Italia
Alue
Sicilia
Tuottaja
Donnafugata
Appellaatio
DOC Etna Rosso
Rypälelajike
Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Donnafugata Sul Vulcano Etna Rosso 2020