Guado Al Tasso Vermentino

Ihana merellinen tuulahdus Toscanan rannikolta.

Bolgherin mikroilmasto on erityisen suotuisa Vermentinon tuotannolle viinitarhojen suunnan sekä meren läheisyyden vuoksi. Tämä antaa viinille voimakkaan mineraalisia, raikkaita ja aromaattisia ominaisuuksia. Vermentinon ensimmäinen vuosikerta valmistettiin 1996.

 

 

Kasvuympäristö

Bolgherissa vuorten muodostama amfiteatterimainen maisema suojaa köynnöksiä kylmiltä itätuulilta ja sateilta. Meren läheisyys toisaalta kesäisin tuo viileyttä ja kosteutta ja syksyllä tasoittaa lämpötiloja ja edesauttaa hitaampaa kypsymistä. Maaperä on melko hedelmällistä.

Valmistus

Optimaalisen kypsyyden ja raikkauden takaamiseksi rypäleet Guado Al Tasson eri tarhoilta kerätään eri aikaan, niiden ollessa täydellisen kypsiä. Tämän jälkeen rypäleet puristettiin mahdollisimman nopeasti ja pehmeästi ja ne käyvät terästankissa noin 16 asteen lämpötilassa. Lopussa vain parhaimmat erät valitaan ja sekoitetaan lopulliseen blendiin.

Väri

Vaalean keltainen, jossa häivähdys vihreää.

Tuoksu

Hedelmäinen, raikas, sitrusarominen

Maku

Kevyen sitruksinen, mukana myös passion hedelmää ja kevyttä kukkaisuutta. Tasapainoinen happokkuus ja mineraalinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Erinomainen viini merenelävien seuraan, kalaruoille tai raikkaille kasviksille ja salaateille. Myös parsalle!

Gluteeniton
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Antinori
Appellaatio
DOC Bolgheri
Rypälelajike
100% Vermentino
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti