Kasvuympäristö
Monteloron viinitila sijaitsee Apenniiniketjun juurella Firenzen kaupungin portilla, keskimäärin 500 metrin korkeudessa. Tila ulottuu lähes 450 hehtaarin alueelle, joista yli 230 hehtaaria on viinitarhoja. Alue on ainutlaatuinen Rieslingin viljelylle, johtuen sen ympärivuotisesta viileästä mikroilmastosta ja mineraali rikkaasta maaperästä. Tämä on Toscanan ihanteellisin maaperä aromaattisten valkoisten rypälelajikkeiden viljelyyn.
Valmistus
Rypäleistä poistetaan ensin karat ja ne puristetaan mehuksi mahdollisimman hellävaroen. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa viileässä 16 asteen lämpötilassa. Viini pidetään 10 asteisissa terästankeissa pullotukseen asti, eli noin 10 kuukauden ajan. Viinin annetaan kypsyä pulloissa vielä seuraavat 15 kuukautta ennen myyntiinlaskua.
Väri
Oljenkeltainen
Tuoksu
Tuoksu on raikas, jossa aprikoosia, kypsää hedelmää, yrttejä ja heinää.
Maku
Kuiva, mineraalinen, hedelmäinen, mausteinen, notkea ja täyteläinen. Miellyttävä hapokkuus tukee aromaattista jälkimakua.
Ruokasuositus
Viini sopii erityisen hyvin yrttisten kalaruokien kanssa tai mausteisten aasialaisten ruokien seuraksi.
Gluteeniton
Aasialainen
Kala
Kana
Kasvis
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Tenuta Montelloro
- Appellaatio
-
IGT Toscana
- Rypälelajike
-
100% Riesling
- Alkoholipitoisuus
-
11,50 %
- Sokeripitoisuus
-
5,00 g/l
- Happopitoisuus
-
6,40 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti