Monteloro Mezzo Bracio

Ainutlaatuinen mineraalinen Riesling Toscanan kukkuloilta

Reinin Riesling saa ainutlaatuisen ilmeen Monteloron viinitilalla, joka tuottaa miellyttäviä ja selvästi erottuvia viinejä. Viiniköynnökset menestyvät kalkkipitoisilla savimailla, joissa on runsaasti kallioisia kerrostumia. Nimi "Mezzobraccio" tulee vanhasta firenzeläisestä mittayksiköstä, jota käytetään maaseudulla pienille maapalstoille, ja termi luotiin tunnetummasta mittayksiköstä "Florentine Braccio" (firenzeläinen käsivarsi). Kerrotaan, että Montelloron tila ja sen upeat maisemat ovat aikanaan inspiroinut Dantea Jumalaisen näytelmän kirjoittamisessa. 

Kasvuympäristö

Monteloron viinitila sijaitsee Apenniiniketjun juurella Firenzen kaupungin portilla, keskimäärin 500 metrin korkeudessa. Tila ulottuu lähes 450 hehtaarin alueelle, joista yli 230 hehtaaria on viinitarhoja. Alue on ainutlaatuinen Rieslingin viljelylle, johtuen sen ympärivuotisesta viileästä mikroilmastosta ja mineraali rikkaasta maaperästä. Tämä on Toscanan ihanteellisin maaperä aromaattisten valkoisten rypälelajikkeiden viljelyyn.

Valmistus

Rypäleistä poistetaan ensin karat ja ne puristetaan mehuksi mahdollisimman hellävaroen. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa viileässä 16 asteen lämpötilassa. Viini pidetään 10 asteisissa terästankeissa pullotukseen asti, eli noin 10 kuukauden ajan. Viinin annetaan kypsyä pulloissa vielä seuraavat 15 kuukautta ennen myyntiinlaskua.

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Tuoksu on raikas, jossa aprikoosia, kypsää hedelmää, yrttejä ja heinää.

Maku

Kuiva, mineraalinen, hedelmäinen, mausteinen, notkea ja täyteläinen. Miellyttävä hapokkuus tukee aromaattista jälkimakua.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisen hyvin yrttisten kalaruokien kanssa tai mausteisten aasialaisten ruokien seuraksi.

Gluteeniton
Aasialainen
Kala
Kana
Kasvis
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Tenuta Montelloro
Appellaatio
IGT Toscana
Rypälelajike
100% Riesling
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
5,00 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti