Intensiivinen ja tyylikäs klassikkoviini Toscanasta. Melko voimakas ja runsastanniininen viini, jonka maussa muun muassa orvokkia ja nahkaa. Erinomainen viini punaiselle lihalle. Voidaan kellaroida useita vuosia.
Jo 1600-luvulla Englannin kuningas Kaarle II oli ylistänyt ”Mont Alchinin” viiniä. Viiniä on tehty 1800-luvun lopusta lähtien, mutta suosioon se nousi vasta 1970-luvulta lähtien. Tilanne muuttui, kun Brunello-viini sai vuonna 1966 DOC-alkuperämerkinnän ja vuonna 1980 yhtenä ensimmäisistä viineistä DOCG-luokituksen.
Etelään ja länteen antavat Montalcinon tarhat sijaitsevat 350 - 500 metrin korkeudessa.
Käyminen terästankeissa, kypsytys slavonialaisissa 30, 60 ja 100 hl:n tynnyreissä 30 kuukautta.
Rubiinin punainen
Intensiivisen punamarjaisa tuoksu, jossa hiven yrttisyyttä, nahkaisuutta ja mausteisuutta
Voimakas ja elegantti. Erittäin pitkä maku, hienostuneet tanniinit.
Grillattu liha, kypsytetyt juustot, tryffeli.