Viña Salceda Reserva

Perinteikäs ja luonteikas

Viña Salceda sijaitsee Elciegossa, viehättävässä Rioja Alavesan kaupungissa. Tuottaja on valmistanut viiniä vuodesta 1969, tavoitteenaan tuottaa vain korkealaatuisia punaviinejä olosuhteissa, missä Tempranillo rypäle kypsyy parhaiten.

Viña Salceda Reserva on todellinen klassikko La Riojasta. Se heijastaa Elciegon maiden ainutlaatuisuutta, jossa Cantabrian ja La Demanda -vuoret tasapainottavat Atlantin ja Välimeren vaikutteita. Sen tuotannossa käytetään vain omien viinitarhojensa rypäleitä (Tempranillo 95 %, Graciano 4 %, Mazuelo 1 %), yli 40 vuotta vanhoista köynnöksistä, yli 400 metrin korkeudessa.

 

 

Kasvuympäristö

Rioja Alavesa (Elciego). Viinitarhat sijaitsevat etelään- ja kaakkoon suuntautuvilla rinteillä 410-450 metrin korkeudessa Ebro-joen kupeessa, jossa vallitsee viinin viljelylle ihanteellinen mikroilmasto. Maaperä enimmäkseen savi-kalkkipitoinen sekä savi-rauta- ja sorapitoinen.

Valmistus

18 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, sekä kypsytys 12 kuukautta pullossa.

Väri

Kirsikanpunainen

Tuoksu

Tuoksussa kirsikkaa ja tuoreita luumuja sekä tammen pehmeitä vaniljaisia aromeja.

Maku

Intensiivinen, luonteikas ja monimuotoinen, pehmeiden tanniinien sävyttämä. Pitkä, kehittyvä ja mausteinen viini, jolla on erittäin hyvä ikääntymispotentiaali.

Juusto
Lammas
Riista
Maa
Espanja
Alue
Rioja
Tuottaja
Viña Salceda
Appellaatio
Rioja DO
Rypälelajike
Tempranillo 95 %, Graciano 4 %, Mazuelo 1 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,25 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti