Villa Conchi Extra Brut Imperial

Paahteinen ja tyylikäs Reserva-Cava

Villa Conchin cavat edustavat Välimeren ilmaston raikkaampaa tyyliä ja viinitarhojen sijainnilla on suuri merkitys viineille ja cava-talon menestykselle. Viinitarhat sijaitsevat Katalonian alueella Montserrat-vuorien suojassa. Tarhojen korkeus sekä yön viileämpi lämpötila auttavat säilyttämään rypäleiden miellyttävän hapokkuuden. Chardonnayn hyödyntäminen talon cava blendeissä tuo viineihin paljon hedelmäisyyttä ja hienostuneita piirteitä. Villa Conchin cavat ovat kunnianosoitus Javierin edesmenneelle äidille, joka toimi viinien tyylin inspiroijana ja jonka mukaan talo on nimetty.

Kasvuympäristö

Montserrat -vuorten suojassa sijaitsevien viinitarhojen korkeus sekä öiden viileys auttavat rypäleiden miellyttävän hapokkuuden säilyttämisessä ja talon viinit ovatkin tyyliltään raikkaita ja tasapainoisia.

Valmistus

Yön viileydessä valikoiden kerätyt rypäleet kuljetettiin viinimöön, jossa ne viilennetään 10°C:een ennenaikaisen käymisen ehkäisemiseksi. Hellän puristuksen jälkeen jokainen lajike käytetään erikseen tasaisessa 16°C lämpötilassa, jonka jälkeen kellarimestarin reseptin mukainen sekoitus pullotetaan sokereita ja hiivaa sisältävän toisen käymisen käynnistävän rypälemehun kanssa. Imperial Cavan on annettu kypsyä pulloissaan hiivasakkansa päällä 20 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta, minkä jälkeen seuraa hienoinen, vain muutaman gramman dosage eli pehmentävä sokerilisäys.

Väri

Keskisyvä ja oljenkeltaiseen taittuva väri.

Tuoksu

Intensiivinen, raikas ja kypsä tuoksu, jossa omenaa, keltaista luumua, kamomillan kukkia ja aprikoosia säestää raikas greippimäisyys sekä pitkästä pullokypsytyksestä kielivät briossi ja voilla sivelty paahtoleipä.

Maku

Suussa erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, mutta eloisa, keskitäyteläinen kokonaisuus on tiivis ja moniulotteinen. Maku toistaa tuoksun aromit, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu raikastavaa mineraalisuutta.

Ruokasuositus

Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi friteerattujen äyriäisten, suolaisten tapaksien ja paistetun kalafileen rinnalla.

Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Seurustelu
Maa
Espanja
Tuottaja
Villa Conchi
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
Xarel-lo, Parellada, Macabeo, Chardonnay
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
7,00 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut