Villa Conchi Extra Brut Imperial

Paahteinen ja tyylikäs Reserva-Cava

Villa Conchi Brut Imperial on noin 20 kuukautta kypsytetty Reserva-Cava. Sen paahteiset, briossiin viittavat sävyt ja intensiivinen makumaailma tekevät siitä tyylikkään juoman juhliin tai onnittelumaljaksi.

Kasvuympäristö

Montserrat -vuorten suojassa sijaitsevien viinitarhojen korkeus sekä öiden viileys auttavat rypäleiden miellyttävän hapokkuuden säilyttämisessä ja talon viinit ovatkin tyyliltään raikkaita ja tasapainoisia.

Valmistus

Yön viileydessä valikoiden kerätyt rypäleet kuljetettiin viinimöön, jossa ne viilennettiin 10°C:een ennenaikaisen käymisen ehkäisemiseksi. Hellän puristuksen jälkeen jokainen lajike käytettiin erikseen tasaisessa 16°C lämpötilassa, jonka jälkeen kellarimestarin reseptin mukainen sekoitus pullotettiin sokereita ja hiivaa sisältävän toisen käymisen käynnistävän rypälemehun kanssa. Imperial Cavan on annettu kypsyä pulloissaan hiivasakkansa päällä 20 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitustaan ja viimeistelyään hienoisella, vain muutaman gramman dosagella eli pehmentävällä sokerilisäyksellä.

Väri

Keskisyvä ja oljenkeltaiseen taittuva väri.

Tuoksu

Intensiivinen, raikas ja kypsä tuoksu, jossa omenaa, keltaista luumua, kamomillan kukkia ja aprikoosia säestää raikas greippimäisyys sekä pitkästä pullokypsytyksestä kielivät briossi ja voilla sivelty paahtoleipä.

Maku

Suussa erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, mutta eloisa, keskitäyteläinen kokonaisuus on tiivis ja moniulotteinen. Maku toistaa tuoksun aromit, ja pitkässä jälkimaussa tuntuu raikastavaa mineraalisuutta.

Ruokasuositus

Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi friteerattujen äyriäisten, suolaisten tapaksien ja paistetun kalafileen rinnalla.

Maa
Espanja
Tuottaja
Villa Conchi
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
Xarel-lo, Parellada, Macabeo, Chardonnay
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
7,00 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Villa Conchi Impérial Reserva Extra Brut