Viini, joka nosti piemontelaisten arkiviinin uudelle tasolle
Maineikkaan Barbera -tuottajan taidonnäyte. Viini, joka nosti piemontelaisten arkiviinin uudelle tasolle. Vain parhaimmat rypäleet parhailta tarhoilta päätyvät tähän huippuviiniin. Pomorosso oli ensimmäinen Barbera d'Asti viini, joka sai täydet pisteet (Tre Bicchieri) Gambero Rossolta. Ensimmäinen vuosikerta tätä viiniä valmistui 1984.
Etelään ja Kaakkoon antavat tarhat sijaitsevat noin 250 metriä merenpinnasta. Maaperä on savipitoista kalkkimaata, jonka seassa myös kipsiä sekä rautaa.
Käsin korjatut rypäleet, käyminen ja 14 kuukauden kypsytys tammessa.
Intensiivinen purppura
Orvokkia, tummia kirsikoita sekä grafiittia
Runsas suutuntuma, raikas hapokkuus ja tumma aromimaailma
Naudan, grilliruoan sekä voimakkaiden juustojen kanssa