Albet I Noya Tempranillo Classic

Espanjan ensimmäinen luomuviini, vuodesta 1979

Curios tarjoittaa uteliasta, ja viittaa Albet i Noyan filosofiaan. Luomuviljelyn pioneerina tunnettu tuottaja on aina utelias kokeilemaan uutta. Tämäkin punaviini on suunnannäyttäjä: se on Espanjan ensimmäinen luomuviini, jota on valmistettu aina vuodesta 1979. Ull de Llebrestä (tempranillo) valmistettu viini on viettelevän punainen, kirsikkainen ja jopa ruusuinenkin. 

 

 

Kasvuympäristö

Kalkkipitoiset savirinteet takaavat optimaaliset kasvuolosuhteet Ull de Llebrelle Penedesissä. Rinteet katsovat kaakkoon, keräten maksimaalisen hyödyn auringonsäteistä.

Valmistus

Viiden päivän kuorikäyminen, jonka jälkeen käyminen sai jatkua ilman kuoria raikkauden säilyttämiseksi. Osa rypäleistä käytettiin kokonaisina terttuina. Kevyen suodatuksen jälkeen viini kypsyi 4 kuukautta hiivasakan päällä ja hetken vielä pullossa.

Väri

Siniliilaan vivahtava punainen

Tuoksu

Runsas punamarjaisa aromimaailma, jossa myös hiven mustaherukoita ja ruusunlehtiä.

Maku

Maukas, pureksittavan herkullinen viini, johon pehmeät tanniinit tuovat ryhtiä.

Luomu
Nauta
Porsas
Seurustelu
Maa
Espanja
Alue
Penedes
Tuottaja
Albet i Noya
Appellaatio
DO Penedès
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
3,60 g/l
Happopitoisuus
4,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Ravintolamyynti