Perelada Stars Cava Brut Reserva

Tyylikäs juhlakuohuva

Arvostetun viinitalon laadukas vuosikertacava on tyylikäs juhlakuohuva, jossa jo pelkkä etiketti tuo juhlan tuntua. Viini on saanut nimen “Stars” kunnianosoituksena Peraladan kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla vuosittain esiintyville maailman kirkkaimmille tähdille. Maultaan kuiva, runsas ja erittäin raikas cava, jonka sitrushedelmäinen hapokkuus tuo veden kielelle. Wineries for Climate Protection -sertifiointi kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

Kasvuympäristö

Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja.

Valmistus

Satovuoden valikoiduista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada -rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuneen toisen käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä 15 kuukauden ajan.

Väri

Keskisyvä sitruunankeltainen

Tuoksu

Runsas ja kypsä tuoksu, jossa persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia.

Maku

Kuiva, runsas ja erittäin raikas makumaailma. Sitrushedelmien hapokkuus sekä nostattava mousse tuovat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja kevyellä paahteisuudella.

Ruokasuositus

Aperitiiviksi ja juhlamaljaksi sekä tapasten tai antipaston kanssa. Toimii myös äyriäisten kanssa.

Vegaaninen
Vihreä valinta
Gluteeniton
Ympäristövastuullinen pakkaus
Kestävän kehityksen sertifikaatti
Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Seurustelu
Maa
Espanja
Alue
Katalonia
Tuottaja
Perelada
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
40% Xarel.lo, 30% Parellada, 30% Macabeo
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
7,00 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Perelada Stars Cava Brut Reserva