Perelada

Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu. 

Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja. Maaperän moniulotteisuus ja välimeren suotuisa ilmasto tarjoavat mahdollisuuden viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Perelada osti Chiviten viinitalon vuonna 2017 ja yhtiöstä tuli Perelada & Chivite. Yhtiö omistaa yli 450 hehtaaria viinitarhoja parhailta DO -laatuluokitus alueita, sekä kontrolloi 320 hehtaaria yhteistyössä sopimus viljelijöiden kanssa. Perelada & Chiviten omistaja Suqué Mateu -perhe pyrkii säilyttämään eri tuotantoalueiden identiteetin kunnioittamalla maaperää ja luontoa. Kestävä kehitys on erityisen tärkeä arvo yhtiölle ja siihen satsataan jokaisen Perelada & Chivite yhtiöön kuuluvan tuottajan kohdalla. 

Wineries for Climate Protection (WfCP) on laatuaan ensimmäinen erityisesti viinialalle kehitetty egologisen kestävyyden sertifiointi. Vain 10 viinitaloa maailmassa on ansainnut WfCP -sertifikaatin, joka valvoo tiukasti viininvalmistuksessa aiheutuvia kasvihuonepäästöjä, veden käyttöä, jätteiden uudelleen kierrätystä, energiatehokkuutta sekä uusiutuvan energian käyttöä. Perelada on yksi WfCP sertifioiduista viinitaloista. Heidän uudessa viinikellarissa energiantarve on hyvin vähäinen, sillä viinit liikkuvat vaiheesta toiseen gravitaation avulla. Loput energiantarpeesta täytetään uusiutuvalla energialla. 

 

Tuottajan valikoima