Kasvuympäristö
Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.
Valmistus
Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.
Väri
Syvä kirsikanpunainen
Tuoksu
Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.
Maku
Täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Liha- ja riistaruoat. Voimakkaat juustot.
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Katalonia
- Tuottaja
-
Perelada
- Appellaatio
-
DO Empordà
- Rypälelajike
-
32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
0,10 g/l
- Happopitoisuus
-
5,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Perelada 5 Finques Reserva