Perelada 5 Finques Reserva

Täyteläinen ja kehittynyt taidonnäyte Empordán alueelta

Viinin nimi 5 Finques viittaa Pereladan viiteen viinitarhaan, joilta rypäleet tulevat, ja jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Seitsemän rypälelajiketta viideltä eri tarhalta tuovat jokainen viiniin oman ominaispiirteensä ja yhdessä ne muodostavat harmonisen ja moniulotteisen kokonaisuuden. Perelada 5 Finques on palkittu useita kertoja Vuoden Viinit -kilpailussa.

Perelada on pienen Empordàn alueen merkittävimpiä viinitaloja. DO Empordàn maaperät ovat hyvin vaihtelevia. Yhdessä välimerellisen ilmaston sekä korkeuserojen ja rannikon etäisyydestä riippuvien olosuhteiden kanssa, alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Kasvuympäristö

Rypäleet ovat kasvaneet viidellä eri DO Empordàn alueella sijaitsevalla viinitarhalla: Garbet, Espolla, Malaveïna, La Garriga ja Pont de Molins. Niiden olosuhteet, maaperä, korkeus sekä etäisyys rannikolta vaihtelevat merkittävästi.

Valmistus

Tarkkaan valitut rypäleet tulevat DO Empordán monimuotoisilta viinitarhoilta. Rypäleet murskataan ja käytetään sekä annetaan maseroitua pitkään terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsytetään 18 kuukauden ajan tammessa, josta 50 % on amerikkalaisia laatu tynnyreitä ja 50 % ranskalaisia Allier -tynnyreitä.

Väri

Syvä kirsikanpunainen

Tuoksu

Hedelmäisen mausteinen, mukana myös paahteisuutta. Kehittyvä ja intensiivinen tuoksu.

Maku

Täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen ja kevyesti viikunainen. Raikas hapokkuus, tiivis, ryhdikäs ja harmoninen viini, jossa pitkä silkkinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Liha- ja riistaruoat. Voimakkaat juustot.

Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
Maa
Espanja
Alue
Katalonia
Tuottaja
Perelada
Appellaatio
DO Empordà
Rypälelajike
32% Cabernet Sauvignon, 26% Garnacha Negra, 21% Merlot, 11% Syrah, 7% Samsó, 2% Monastrell, 1% Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
0,10 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Perelada 5 Finques Reserva