Kasvuympäristö
Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja.
Valmistus
Aluksi jokainen rypälelajike käytetään valkoviiniksi erillään toisistaan. Tämän jälkeen viinintekijä sekoittaa sopivimmat viinit keskenään, joista syntyy paras cuvée eli sekoite. Tämän jälkeen viini pullotetaan ja toinen käyminen tapahtuu pulloissa. Pullokäymisen aikana syntyvät kuplat ovat usein hienostuneempia ja paremmin integroituneita viiniin. Toisen käymisen jälkeen viini saa kypsyä puolloissa sakan päällä vähintään 12 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta.
Väri
Vaalea oljenkeltainen, jossa häivähdys vihreää
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen ja puhdaspiirteinen tuoksu.
Maku
Kuiva, raikas, keltaomenainen, sitruunainen, mineraalinen, monimuotoinen ja tasapainoinen.
Ruokasuositus
Parhaimmillaan aperitiivina ja suolaisten alkupalojen kanssa. Kokeile myös lohipastramin ja selkeämakuisen vaalean lihan kanssa.
Vegaaninen
Luomu
Gluteeniton
Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Kana
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Catalonia
- Tuottaja
-
Perelada
- Appellaatio
-
DO Cava
- Rypälelajike
-
34% Xarel·lo, 26% Parellada, 25% Macabeo, 15% Chardonnay
- Alkoholipitoisuus
-
11,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,10 g/l
- Happopitoisuus
-
5,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Perelada Brut Nature Cuvée Especial