Perelada Brut Nature Cuvée Especial

Chadonnayn sävyttämä laatu cava

Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu. Wineries for Climate Protection -sertifiointi kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

Kasvuympäristö

Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja.

Valmistus

Aluksi jokainen rypälelajike käytetään valkoviiniksi erillään toisistaan. Tämän jälkeen viinintekijä sekoittaa sopivimmat viinit keskenään, joista syntyy paras cuvée eli sekoite. Tämän jälkeen viini pullotetaan ja toinen käyminen tapahtuu pulloissa. Pullokäymisen aikana syntyvät kuplat ovat usein hienostuneempia ja paremmin integroituneita viiniin. Toisen käymisen jälkeen viini saa kypsyä puolloissa sakan päällä vähintään 12 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta.

Väri

Vaalea oljenkeltainen, jossa häivähdys vihreää

Tuoksu

Raikas, hedelmäinen ja puhdaspiirteinen tuoksu.

Maku

Kuiva, raikas, keltaomenainen, sitruunainen, mineraalinen, monimuotoinen ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Parhaimmillaan aperitiivina ja suolaisten alkupalojen kanssa. Kokeile myös lohipastramin ja selkeämakuisen vaalean lihan kanssa.

Gluteeniton
Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Kana
Maa
Espanja
Alue
Catalonia
Tuottaja
Perelada
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
34% Xarel·lo, 26% Parellada, 25% Macabeo, 15% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
1,10 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Perelada Brut Nature Cuvée Especial