Kasvuympäristö
Finca Espolla on 21 hehtaarin kokoinen viinitarha, joka sijaitsee Pyreneiden juurella. Maaperä on hapanta liuskekiveä, ja sitä viljellään suurella tiheydellä 6200 viiniköynnöstä hehtaarilta, jotta rypäleiden voimakkuutta ja tuotantoa voidaan vähentää, jolloin saadaan korkealaatuisia viinejä.
Valmistus
Rypäleet kerätään Finca Espolla viintarhalta ja valikoidaan huolella. Rypäleet murskataan kevyesti, jonka jälkeen rypälemassa käy alkoholikäymisen ja maseroituu 25 asteen lämpötilassa. Viiniä kypsytetään uusissa ranskalaisissa Allier tynnyreissä 18 kuukautta. Lopuksi viini saa levätä kellarissa ennen myyntiin laskua.
Väri
Syvä kirsikanpunainen, violetilla vivahteella
Tuoksu
Tuoksussa makeita hedelmiä, balsamicoa ja mineraalisuutta.
Maku
Täyteläinen, voimakas, tyylikäs, tasapainoinen ja ilmeikäs.
Ruokasuositus
Viini sopii hyvin tummien liharuokien kanssa, sekä kypsytettyjen juustojen seurana.
Gluteeniton
Juusto
Lammas
Nauta
Riista
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Katalonia
- Tuottaja
-
Perelada
- Appellaatio
-
DO Empordà
- Rypälelajike
-
60% Monastrell, 40% Syrah
- Alkoholipitoisuus
-
15,00 %
- Sokeripitoisuus
-
0,10 g/l
- Happopitoisuus
-
3,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti