Perelada Finca Espolla

Voimakas ja persoonallinen tarhaviini

Finca Espolla on 21 hehtaarin kokoinen viinitarha, joka sijaitsee Pyreneiden juurella. Maaperä on hapanta liuskekiveä. Viiniä viljellään tiheästi, jotta rypäleiden voimakkuutta ja tuotantoa voidaan vähentää, jolloin saadaan korkealaatuisia viinejä. Tässä viinissä rypälelajikkeiden persoonallisuus ja maaperä tulevat selvästi esille. Viini on voimakas, tyylikäs, miellyttävän tasapainoinen ja ilmeikäs. 

Perelada on pienen Empordàn alueen merkittävimpiä viinitaloja. DO Empordàn maaperät ovat hyvin vaihtelevia. Yhdessä välimerellisen ilmaston sekä korkeuserojen ja rannikon etäisyydestä riippuvien olosuhteiden kanssa, alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

 

 

Kasvuympäristö

Finca Espolla on 21 hehtaarin kokoinen viinitarha, joka sijaitsee Pyreneiden juurella. Maaperä on hapanta liuskekiveä, ja sitä viljellään suurella tiheydellä 6200 viiniköynnöstä hehtaarilta, jotta rypäleiden voimakkuutta ja tuotantoa voidaan vähentää, jolloin saadaan korkealaatuisia viinejä.

Valmistus

Rypäleet kerätään Finca Espolla viintarhalta ja valikoidaan huolella. Rypäleet murskataan kevyesti, jonka jälkeen rypälemassa käy alkoholikäymisen ja maseroituu 25 asteen lämpötilassa. Viiniä kypsytetään uusissa ranskalaisissa Allier tynnyreissä 18 kuukautta. Lopuksi viini saa levätä kellarissa ennen myyntiin laskua.

Väri

Syvä kirsikanpunainen, violetilla vivahteella

Tuoksu

Tuoksussa makeita hedelmiä, balsamicoa ja mineraalisuutta.

Maku

Täyteläinen, voimakas, tyylikäs, tasapainoinen ja ilmeikäs.

Ruokasuositus

Viini sopii hyvin tummien liharuokien kanssa, sekä kypsytettyjen juustojen seurana.

Gluteeniton
Juusto
Lammas
Nauta
Riista
Maa
Espanja
Alue
Katalonia
Tuottaja
Perelada
Appellaatio
DO Empordà
Rypälelajike
60% Monastrell, 40% Syrah
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Sokeripitoisuus
0,10 g/l
Happopitoisuus
3,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti