Blanc Pescador

Herkullinen pirskahteleva valkoviini

Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu. 

Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja. Maaperän moniulotteisuus ja välimeren suotuisa ilmasto tarjoavat mahdollisuuden viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Pescador tarkoittaa kalastajaa ja tuotemerkki tukee kalastajien työtä keräämällä varoja merenpuhdistustyöhön ja uhattujen lajien suojelemiseen. 

Kasvuympäristö

Empordà

Valmistus

Viini käy ensin alkoholikäymisen terästankeissa, matalassa lämpötilassa. Tämän jälkeen toinen käyminen tapahtuu suljetussa tankissa, jonka seurauksena syntyy luonnolliset kuplat. Tätä kutsutaan Charmat -menetelmäksi.

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Puhdaspiirteinen, hedelmäinen, kypsän omenainen, päärynäinen

Maku

Kuiva, pirskahteleva, kypsän omenainen, päärynäinen, sitruunainen ja kevyen greippinen. Viini jättää hieman mineraalisen, persikan kiveä muistuttavan jälkimaun.

Ruokasuositus

Viini sopii sellaisenaan nautittavaksi tai raikkaiden salaattien, tapasten, grillatun kalan ja merenelävien seuraksi.

Gluteeniton
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Seurustelu
Maa
Espanja
Alue
Katalonia
Tuottaja
Perelada
Appellaatio
Vino de Aguja
Rypälelajike
61% Macabeo, 33% Xarel.lo, 6% Parellada
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
5,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Blanc Pescador