E. Guigal

E.Guigal on  Rhônen alueen kirkkaimpia tähtiä. Guigalin laaja tuotanto käsittää Rhônen alueen viinejä pohjoisesta etelään. Talo omistaa yhteensä 75 hehtaaria tarhoja ja tuottaa viinejä myös sopimusviljelijöiltä hankituista rypäleistä. Talo on erityisen tunnettu La-La-La-kolmikosta (La Landonne, La Mouline ja La Turque), ainutlaatuisista single vineyard-viineistä, jotka tulevat Côte Rôtien jyrkiltä rinnetarhoilta. Viininvalmistus ja kypsytys on keskittynyt Côte-Rotien kylässä sijaitsevaan Château d’Ampuisin kellariin. Perhe hankki rapistuneen linnan 1990-luvulla ja on intohimoistesti kunnostanut sitä ja on vuosien varrella rakentanut sinne modernin viinikellarin.

Guigalin historia vie 1920-luvulle, jolloin Etienne Guigal aloitti työt 14-vuotiaana Vidal-Fleuryn viinikellarissa. 1940-luvulle tultaessa kouluja käymätön nuorukainen oli edennyt kellarimestariksi, ja perusti  oman tilan Ampuisin- kylään, uskoen Côte Rôtien rinnetarhojen potentiaaliin.  Etienne Guigalin sokeutuessa 1960-luvulla, poika Marcel Guigal hyppäsi yrityksen johtoon vain 17-vuotiaana ja loppu onkin historiaa.

Guigalin viinit ovat saaneet 100/100 pistettä ennätykselliset 33 kertaa. Jancis Robinson on kutsunut Marcelia yksinkertaisesti maailman parhaaksi viinintekijäksi ja Rober Parkerin mukaan hänen uransa aikana hän ei ole tavannut ketään muuta tuottajaa, joka suhtautuu yhtä kunnianhimoisesti laatuun kuin Guigal. Tänään taloa johtaa kolmas sukupolvi, Philippe Guigal, joka toimii myös viinintekijänä ja viime vuosina hänen johdollaan, yritys on hankkinut omistukseen  kuuluisa tarhoja ja  taloja mm. Châteauneuf-du-Pape´n vanhimpiin tiloihin kuuluva Château de Nalys. Yritys on edelleen  ennen kaikkea perheyrtiys, Marcel ja hänen vaimonsa Bernadette Guigal ovat päivittäin töissä ja isä ja poika maistelevat yhdessä joka päivä (klo 13.30 alkaen) yli sata viiniä.

 

Tuottajan valikoima