E. Guigal

E. Guigalin menestykseen ovat vaikuttaneet useat eri tekijät. Merkittävimpinä voidaan pitää Guigalin tuottajaperheen sinnikästä omistautumista premium-viinien tuottamiseen – ja rohkeuteen tehdä asioita toisin kuin muut. Se, mikä tekee yrityksestä erityisen poikkeuksellisen, on aikajänne, jossa E. Guigal on onnistunut nousemaan maailman arvostetuimpien viinitalojen joukkoon. Kaikki on nimittäin tapahtunut käytännössä vain yhden sukupolven aikana.

Etienne Guigal perusti nimeään kantavan viinitalon Ampuis’n  kylään, Côte Rôtien alueelle Pohjois-Rhôneen vuonna 1946. Viisitoista vuotta Étienne työskenteli tarhoilla ja kellareissa, kunnes hän yllättäen sokeutui. Marcel Guigal, Étiennen poika, oli tuolloin vain 17 vuotias ja joutui ottamaan perheyhtiön ohjakset käsiinsä. Marcel päätti ryhtyä merkittäviin uudistuksiin 1960-luvulla, joista merkittävimpiä oli uuden tammen käyttöönotto viininvalmistuksessa ja viinien poikkeuksellisen pitkä, 3-4 vuoden kypsytysaika niissä. Uudistuksiin voi lukea myös Côte-Rôtien tarhaviinien lanseeraus – La Mouline (1966), La Landonne (1978) ja La Turque (1985).

Nämä LaLa-viineiksi tituleeratut prestige-viinit, hurmasivat mm. 1980-luvulla ilmiöksi Yhdysvalloissa nousseen viinikriitikon Robert Parkerin. Hänen ylistävät arvionsa nostivat E.Guigalin viinit lopulta maailman himotuimpien viinien joukkoon.

E. Guigalin nimen alla tuotetaan viiniä kaikilta Rhônen tunnetuilta viinialueilta, aina Côtes-du-Rhône -luokittelua myöten. Kiitos pitkän ja tinkimättömän laadunkehitystyön, jota Marcel Guigal yhdessä tilaa nykyisin johtavan poikansa Philippen kanssa ovat tinkimättömästi yhdessä toteuttaneet, tarjoavat E. Guigalin valikoiman edukkaimmatkin Côtes-du- Rhône -viinit erinomaisen hinta-laatusuhteen.

 

Tuottajan valikoima