Ruggeri

Ruggerin viinitalo sijaitsee Valdobbiadenen kaupungissa, noin 50 km Venetsiasta luoteeseen, jossa vaikutusvaltainen Bisolin perhe on viljellyt rypäleitä vuodesta 1542 lähtien. Viinitalo on kuitenkin perustettu virallisesti vuonna 1950 Giustino Bisolin toimesta, jonka mukaan talon huippu-Prosecco, Giustino B, on nimetty. Ruggeria pidetään yhtenä laadukkaimmista Prosecco-tuottajista, mikä näkyy myös talon monissa kunnianhimoisissa prestige cuvéeissä. 

Ruggeri tuottaa laadukkaita kuohuviinejään rypäleistä, jotka on kasvatettu kultaisessa kolmiossa, upealla kukkulaisella alueella, jonka rajaavat Santo Stefanon, San Pietro di Barbozzan ja Saccolin kylät. Alueen ainutlaatuinen  ilmasto, maaperä ja auringonvalo muodostavat tasapainoisen ja suotuisan kasvupaikan rypäleille.  Alue onkin aina ollut tunnettu korkealaatuisten rypäleiden tuottamisesta. Nämä tunnusomaiset ominaisuudet ovat niin vahvoja ja merkittäviä, että ne on hyväksytty itse viinitilan symboliksi, mikä edustaa muinaista ja hajoamatonta yhteyttä Ruggerin ja tämän koko arvostetuimman ja tunnetuimman alueen välillä.

Ruggerie on hiljattain saanut Italian merkittävimmältä viinijulkaisulta Gambero Rossolta 'Stella' (Star) kunniamaininnan, mikä annetaan viinitalolle joka on ansainnut vähintään 10 kpl Tre Bicchieri viinejä Gambero Rosson vuosijulkaisussa. Ruggeri on historian ensimmäinen Prosecco-talo, jolle Stella on myönnetty.

 

 

Tuottajan valikoima