Weingut Am Stein

Weingut Am Steinin viinitilan historia ulottuu aina vuoteen 1890, nykyisen omistajan isoisoisän jalanjäljille Würzburger Steinin sydämeen. Vielä tänäkin päivänä viinitilalla sijaitsevassa vanhassa museossa voi kurkistaa historiallisen tynnyrinvalmistuksen perusteisiin. Kiinnostus viininviljelemiseen periytyi sukupolvilta toiselle ja vuodesta 1990 lähtien viinitilaa on luotsannut tunteella Ludwig Knoll yhdessä vaimonsa Sandran kanssa. 

Weingut Am Stein -viinitilalla biodynaaminen, vastuullinen ja kestävä viljelyfilosofia on koko perheen elämäntapa. Mielentila syntyy luonnollisesti kunnioittavasta suhteesta luontoon ja näin myös rypäleiden laatu kasvaa aina sopusoinnussa luonnon kanssa. Motivoitunut ja kunnianhimoinen tiimi työskentelee aidosti ainutlaatuisen kulttuurimaiseman ylläpitämiseksi ja arvottaa alueen hienot kuivat valkoviinit kansainvälisten kriteerien mukaisesti.

Yksi monista Weingut Am Steinin viinitarhoista sijaitsee Würzburger Steinin jyrkillä, etelään kaupunkiin päin laskeutuvilla rinteillä, 210–250 metrin korkeudessa merenpinnasta rinteiden jyrkkyyden ollessa jopa 30–80 %. Maaperä on kehittynyt ylempien ja keskimmäisten kuoripitoisten kalkkikivikerrosten rapautumisesta. Erittäin ohut pintamaakerros takaa korkean lämmönvarastointikyvyn, kun taas viinitarhojen huipulla oleva metsävyö suojaa viiniköynnöksiä kylmiltä pohjoistuulilta. Kaikki nämä tekijät yhdessä edistävät ihanteellisen mikroilmaston rypäleidemme kehitykselle ja kypsymiselle.

Täällä konkretisoituvat unohtumattomat muistot sekä nykyajan tinkimätön ja päättäväinen vastuulliseen ideologiaan perustuva viininviljely.

Tuottajan valikoima