Cantina Produttori di Valdobbiadene – Val d'Oca

Cantina Produttori di Valdobbiadene – Val D'Oca on osuuskunta, joka on alunperin syntynyt toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1952. Italian maanviljelijöistä koostuvat 129 perustajajäsentä päättivät yhdistää voimansa ja luoda uuta pohjaa terveelle ja kestävälle viinintuotannolle. Nykyään viinitilan tuotanto kattaa yli 1000 hehtaaria viininviljelymaata, jossa pääosin korkeilla rinnetarhoilla DOCG- ja DOC-rypäleiden sato poimitaan käsin.

Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Tuotantoalue sijaitsee koillis-Italiassa, tarkemmin sanottuna Veneton ja Friulin välissä, joka on yksi Italian niemimaan kauneimmista alueista. Coneglianon ja Valdobbiadenen Prosecco-kukkuloiden maisema on kymmenes paikka maailmassa, joka on rekisteröity "kulttuurimaiseman" kategoriaan. Tällä alueella ihminen ja ympäristö ovat olleet täydellisessä symbioosissa vuosisatojen ajan ja alue onkin nimitetty arvostetuksi Unescon maailmanperintökohteeksi (heinäkuu 2019). 

Vuonna 1998 Val d'Oca tuli tunnetuksi käyttämällä proseccoissaan satiininmustaa pulloa, joka palkittiin vuotta myöhemmin Vinitalyssa parhaana pakkauksena ja on esillä "yrityksen ikonina" Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG:llä, Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Brutilla ja Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Millesimatolla. Nämä monimuotoiset, rakenteellisesti ja aromaattisesti ilmeikkäät DOCG Prosecco -viinit edustavat kohtuuhintaista ylellisyyttä ja ilmentävät upeasti rypäleen, maaperän ja maiseman maagista liittoa.

Val d'Oca tuottaa viiniä korkeimpien laatustandardien mukaisesti; kansainvälisten BRC-, IFS- ja ISO 9000 -sertifikaattien lisäksi viinitila on saavuttanut kunnianhimoisten ympäristön kestävyyteen liittyvien hankkeiden avulla myös SQNPI- ja VIVA-sertifioinnit.

 

Tuottajan valikoima