Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Rive di San Pietro di Bardozza

Elegantti, kukkainen ja sitrushedelmäinen

Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien rypäleet, kerätään käsin.

Tämä hedelmäinen prosecco on valmistettu Glera-rypäleistä, jotka tulevat San Pietro di Barbozzan kylästä Valdobbiadenen sydämestä. Nimi "Rive" viittaa Prosecco Superiose -alueelle ominaisiin jyrkkiin rinteisiin, mikä kertoo proseccon tulevan juuri tietystä yhdestä DOCG-apellaatiosta ilmentäen juuri tämän alueen maaperälle tyypillisiä ominaisuuksia. Jokaisella "Rivella" on eri sielu, ja niiden tehtävänä on varmistaa, että viinin monimuotoisuus tulee selkeästi ja yksiselitteisesti esiin.

Kasvuympäristö

San Pietro di Barbozza village, DOCG Rive, Veneto "Rive di San Pietro" sisältää silttimäistä ja savimaista maaperää, joka on sekoittunut moreenisubstraattien kanssa kivi-sora-rakenteeksi. Korkeus vaihtelee 160-320 metrissä merenpinnan yläpuolella, etelään suuntautuvilla rinteillä. Lämpötilat ovat lähes aina alle keskiarvojen ja vuorokausivaihtelu päivä- ja yölämpötiloissa, varsinkin kesäkuukausina, on yleensä merkittävä.

Valmistus

Keruu syyskuun puolivälissä, vähintään 40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä. Fermentointi (Charmat) kontrolloidussa 16-18°C lämpötilassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa astioissa. Luonnollinen käyminen sakkansa päällä optimaalisen rakenteen saavuttamiseksi. Siirto autoklaaviin, jossa toinen käyminen. Lepo autoklaavissa, minkä jälkeen pullotus.

Väri

Oljenkeltainen, vihertävin heijastuksin

Tuoksu

Tuoksussa valkoisia kukkia ja tuoreita sitruunaruohon vivahteita sekä vihreää omenaa.

Maku

Harmoninen, kuiva, pitkään kestävä maku, jossa suolaiset nuotteja ja tuoreita hedelmiä

Ruokasuositus

Sopii kaikkiin tilaisuuksiin gourmet-ravintoloissa, mutta myös aperitiiviksi ystävien kanssa. Erinomainen merenelävien ja äyriäisten kanssa tai mereneläviä sisältävien pasta- tai riisiruokien parina. Sopii myös kasvisalkupalojen kanssa.

Kestävän kehityksen sertifikaatti
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Pasta
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Cantina Produttori di Valdobbiadene – Val d'Oca
Appellaatio
DOCG Prosecco
Rypälelajike
85 % Glera, 15 % sekoitus muita rypäleitä
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
10,00 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Val d'Oca Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco Brut 2021