Kasvuympäristö
San Pietro di Barbozza village, DOCG Rive, Veneto
"Rive di San Pietro" sisältää silttimäistä ja savimaista maaperää, joka on sekoittunut moreenisubstraattien kanssa kivi-sora-rakenteeksi. Korkeus vaihtelee 160-320 metrissä merenpinnan yläpuolella, etelään suuntautuvilla rinteillä. Lämpötilat ovat lähes aina alle keskiarvojen ja vuorokausivaihtelu päivä- ja yölämpötiloissa, varsinkin kesäkuukausina, on yleensä merkittävä.
Valmistus
Keruu syyskuun puolivälissä, vähintään 40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä. Fermentointi (Charmat) kontrolloidussa 16-18°C lämpötilassa ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa astioissa. Luonnollinen käyminen sakkansa päällä optimaalisen rakenteen saavuttamiseksi. Siirto autoklaaviin, jossa toinen käyminen. Lepo autoklaavissa, minkä jälkeen pullotus.
Väri
Oljenkeltainen, vihertävin heijastuksin
Tuoksu
Tuoksussa valkoisia kukkia ja tuoreita sitruunaruohon vivahteita sekä vihreää omenaa.
Maku
Harmoninen, kuiva, pitkään kestävä maku, jossa suolaiset nuotteja ja tuoreita hedelmiä
Ruokasuositus
Sopii kaikkiin tilaisuuksiin gourmet-ravintoloissa, mutta myös aperitiiviksi ystävien kanssa. Erinomainen merenelävien ja äyriäisten kanssa tai mereneläviä sisältävien pasta- tai riisiruokien parina. Sopii myös kasvisalkupalojen kanssa.
Kestävän kehityksen sertifikaatti
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Pasta