Chivite

Vuonna 1647 perustettu Chivite on yksi Espanjan vanhimmista ja tunnetuimmista viinidynastioista. Viininvalmistus perinne on kulkenut 11 sukupolvea perheen keskuudessa. Tänä aikana Chivite on kasvanut, sopeutunut uusien markkinoiden ja kuluttajien vaatimuksiin sekä rakentanut brändin, joka painottaa kypsytystä, eleganssia ja osaamista.

Legardeta viinitila sijaitsee Navarran viinialueella Villatuertassa. Viinitarhat nousevat 450 metrin korkeuteen ja kattavat yli 245 hehtaaria maata, joista 103 hehtaaria on viinitarhoja. 

Perinteisestä espanjalaisesta Välimeren ilmastosta poiketen, Legardetan viinitarhoilla vallitsee mannerilmasto, johon Atlantin valtameri antaa viileän tuulahduksen. Keskimääräistä viileämpi ilmanala ja erityisen suuri lämpötilojen vuorokausivaihtelu antaa viinirypäleiden kypsyä hitaasti ja täydellisesti, mikä mahdollistaa raikkaiden ja tyylikkäiden viinien valmistuksen. 

Viinitila sijaitsee maaseudulla kauniissa vuoristomaisemaassa. Kun viinitarhoja istutettiin, pyrittiin minimoimaan haitalliset ympäristövaikutukset kunnioittamalla luontoa ja sen eläimistöä. Näihin päätöksiin kuului maaperän minimaalinen käsittely ja luonnonmukaiset menetelmät, alhaiset tuotantomäärät, suuri istutustiheys ja maaperään sopivien rypälelajikkeiden valinta. 

Vuonna 2017 Pereladan viinitalo osti Chiviten ja yhtiöstä tuli Perelada & Chivite. 

 

Tuottajan valikoima