E. Guigal Ermitage "Ex-Voto" Rouge

Hermitagen kukkulalta tuleva tuhdin tanniininen viini

Yhdeltä Rhônen alueen kuuluisimmalta alueelta, Hermitagen kukkulalta tuleva tuhdin tanniininen viini, jota valmistetaan vain poikkeuksellisen hyvinä vuosina. Tämä pieni apellaatio käsittää vain 136 hehtaaria rinnetarhoja, joista Guigal omistaa kaksi hehtaaria. Nimi Ex-Voto on latinaa ja tarkoittaa lupausta. Yleisenä, mutta epävirallisena sääntönä pidetään, että jos tuottaja tuottaa kahta eri Hermitage-viiniä, ns. perus-cuvéen nimi kirjoitetaan H:lla ja "tête de cuvée" kirjoitetaan ilman H:ta. 

 

Kasvuympäristö

Viini on sekoitus rypäleitä neljältä eri Heremitagen palstalta, joista jokaisella on oma maaperänsä; "L´Hermite" (pääosin graniittia), "Les Bessards "(graniittia), "Greffieux" (kalkkikiveä), "Les Murets" (saven ja hiekan sekoitusta). Guigalin tarhojen köynnösten keskimääräinen ikä on korkea, lähes 90 vuotta, mikä tuo viineihin intensiteettiä ja rakennetta. Erityisesti graniitti tuo viiniin upeaa finesseä.

Valmistus

Viini on käynyt ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa lämpökontrolloidussa tankissa neljän viikon ajan. Kypsytys tapahtuu noin 42 kuukauden ajan uusissa tammitynnyreissä.

Väri

Tumman rubiininpunainen.

Tuoksu

Runsas ja intensiivinen tuoksu, joka on tulvillaan tummaa marjaisuutta, kahvin, nahkan, itämaisten mausteiden ja lakritsan aromeja.

Maku

Täyteläinen ja voimakas viini, jonka maku on kerrostunut ja runsaiden tanniinien ansiosta jäntevä. Hienosti terroiria ilmentävä viini, jossa on yhtä aikaa voimaa ja eleganssia. Upeasti viipyilevä jälkimaku on pippurinen, nahkainen ja paahteinen ja hieman lihaisa.

Ruokasuositus

Liharuoat, etenkin suurriista, lammas.

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AC Hermitage
Rypälelajike
Syrah
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
3,48 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti