Kasvuympäristö
60 hehtaarin tila muodostuu kolmesta samankokoisest tarhasta, joilla jokaisella on oman terroirinsa; "Nalys", jonka maaperä on punaista hiekkakiveä, "Bois Sénéchal" ja "La Crau" joiden alluviaaliset maaperät ovat pikkukivien ("galets") peittämiä.
Valmistus
Rypäleet poimitaan ja lajitellaan käsin, alkoholikäyminen kontrolloidussa lämpötilassa noin kuukauden ajan. Kypsytys 18 kuukautta terästankeissa (joista noin 10 % tammitynnyreissä)
Väri
Tumma, syvän punainen.
Tuoksu
Runsas, hienostunut, kypsän hedelmäinen tuoksu jossa sekoittuvat kuivattujen hedelmien, nahkan ja hennon paahteiset aromit. Taustalla myös yrttisyyttä.
Maku
Melko täyteläinen ja runsas maku, jota ryhdittää kypsä tanniinisuus, runsas mutta raikas hedelmäisyys ja hapankirsikkainen hapokkuus. Pitkässä jälkimaussa nahkaisia ja mausteisia sävyjä. Upean elegantti kokonaisuus.
Ruokasuositus
Riista, punainen liha, runsaat kasvisruoat, kovat juustot
- Maa
-
Ranska
- Tuottaja
-
E. Guigal
- Appellaatio
-
AOP Châteauneuf-du-Pape
- Rypälelajike
-
65% Grenache, 25% Syrah, 5% Muscardin, 5% (Mourvèdre, Cinsault, Vaccarèse, Terret noir).
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
0,70 g/l
- Happopitoisuus
-
3,27 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Korkkitulppa
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti