Château de Nalys Châteauneuf-du-Pape Saintes Pierres de Nalys

Upean tasapainoinen ja aromaattinen "Papi"

Chateau de Nalys sijaitsee Châteauneuf-du-Papen sydämessä, Papal palacen vastapäätä. Noin 60 hehtaarin tila muodostuu kolmesta samankokoisesta tarhasta, joilla jokaisella on oma terroirinsa; "Nalys", jonka maaperä on punaista hiekkakiveä, "Bois Sénéchal" ja "La Crau" joiden alluviaaliset maaperät ovat pikkukivien ("galets") peittämiä. Aina 1500-luvulta lähtien, tilalla on viljelty 13 rypälelajiketta, Grenachen ollessa pääroolissa. Juuri tämä monimuotoisuus, niin terroirin kuin rypäleiden suhteen, sai Guigalin ihastumaan tähän historialliseen tilaan ensi silmäyksellä. Saintes Pierres de Nalys on sekoitus rypäleitä näiltä kolmelta tarhalta, mikä tekee viinistä upean tasapainoisen ja  aromaattisen "Papin", joka on nautittavissa jo nuorena. 

Kasvuympäristö

60 hehtaarin tila muodostuu kolmesta samankokoisest tarhasta, joilla jokaisella on oman terroirinsa; "Nalys", jonka maaperä on punaista hiekkakiveä, "Bois Sénéchal" ja "La Crau" joiden alluviaaliset maaperät ovat pikkukivien ("galets") peittämiä.

Valmistus

Rypäleet poimitaan ja lajitellaan käsin, alkoholikäyminen kontrolloidussa lämpötilassa noin kuukauden ajan. Kypsytys 18 kuukautta terästankeissa (joista noin 10 % tammitynnyreissä)

Väri

Tumma, syvän punainen.

Tuoksu

Runsas, hienostunut, kypsän hedelmäinen tuoksu jossa sekoittuvat kuivattujen hedelmien, nahkan ja hennon paahteiset aromit. Taustalla myös yrttisyyttä.

Maku

Melko täyteläinen ja runsas maku, jota ryhdittää kypsä tanniinisuus, runsas mutta raikas hedelmäisyys ja hapankirsikkainen hapokkuus. Pitkässä jälkimaussa nahkaisia ja mausteisia sävyjä. Upean elegantti kokonaisuus.

Ruokasuositus

Riista, punainen liha, runsaat kasvisruoat, kovat juustot

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Châteauneuf-du-Pape
Rypälelajike
65% Grenache, 25% Syrah, 5% Muscardin, 5% (Mourvèdre, Cinsault, Vaccarèse, Terret noir).
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
0,70 g/l
Happopitoisuus
3,27 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Korkkitulppa
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti