Perelada Stars Cava Brut Organic

Ihastuttavan raikas ja pehmeä luomucava

Pereladan Stars Organic vuosikertacava on upea kuohuva, jonka kimaltava etiketti jo itsessään tuo juhlan tuntua. Viinin nimi “Stars” on kunnianosoitus Peraladan linnan puutarhassa järjestettävillä kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla esiintyville tähdille. Suussa kuiva ja ihastuttavan raikas, hedelmäinen ja mousseltaan pehmeä makumaailma. Ympäristöystävällinen luomucava, joka sopii myös vegaaneille. 

Valmistus

Viinin blendi sisältää cavan perinteisten lajikkeiden Xarel-lon (40%), Macabeon (25%) ja Parelladan (25%) lisäksi 10% Chardonnayta. Luomuviljellyiltä tarhoilta kerätyistä rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuvan toisen- eli kuplakäymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä vähintään 9 kuukauden ajan. 8 gramman sokerilisäys ennen uudelleen korkitusta, on viimeistellyt viinin hedelmäisen raikkaan, mutta pehmeän luonteen.

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Runsaassa, sitruspainotteisessa tuoksussa on greippiä, sitruunaa, hunajamelonia, nuorta aprikoosia ja kepeitä kuivattuja yrttejä.

Maku

Maultaan kuiva ja ihastuttavan raikas, keskitäyteläinen ja mousseltaan pehmeä makumaailma toistaa tuoksun aromit ja jättää jälkeensä miellyttävästi kihelmoivän mineraalisen tunteen.

Ruokasuositus

Aperitiiviksi, juhlamaljaksi ja seurusteluun sellaisenaan tai tapasten ja antipastojen kera. Toimii hyvin myös äyriäisten kanssa.

Gluteeniton
Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Seurustelu
Maa
Espanja
Alue
Katalonia, Penedes
Tuottaja
Perelada
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
40% Xarel.lo, 25% Macabeo, 25% Parellada, 10% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
8,00 g/l
Happopitoisuus
3,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti