Pinha Ribeiro Santo Reserva

Ribeiro Santon viinitila on saanut nimensä muinaisilta papeilta, jotka viljelivät viiniä samanimisen ”pyhän joen” mutkassa mäntyjen ja tammien siimeksessä. Tunnettu viinintekijä Carlos Lucas kunnosti vanhan tilan vuonna 1994. Mäntymetsät hallitsevat edelleen Dãon viinialuetta ja siksi viini sai nimen Pinha, käpy. Paikalliset lajikkeet Touriga Nacional, Alfrocheiro ja Tinta Roriz imevät persoonallisuutensa Dãon graniittisesta maaperästä.

 

Kasvuympäristö

Dãon viinit imevät persoonallisuutensa alueen graniittisesta maaperästä sekä viinitarhoja ympäröivistä mänty-, tammi- ja eukalyptusmetsistä. Ribeiro Santon tila sijaitsee Mondego ja Dão jokien välissä 400 metrin korkeudessa. Noin 30 hehtaarin tilalla viljellään integroidun tuotantosuunnitelman mukaisesti mahdollisimman luonnonmukaisesti ja vain paikallisia lajikkeita.

Valmistus

Viiniasiantuntijoiden suosioon noussut viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 9 kuukautta.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksussa on karhunvatukkaa, boysenmarjaa, kuivattua mustikkaa, lakritsaa, jopa mustetta, punaista paprikaa, yrttisyyttä ja tammen paahteisuutta.

Maku

Kuiva, keskihapokas ja täyteläinen viini on makumaailmaltaan rouhean marjainen, tuoksun tapaan moniulotteinen ja lämmin.

Ruokasuositus

Erinomainen kumppani runsaanmakuisille liharuoille, kuten lihapadoille, lampaalle tai grillissä paahteisen pinnan ottaneelle paistille. Sopii mainiosti myös kovien juustojen seuraan.

Vegaaninen
Vihreä valinta
Juusto
Lammas
Liha
Maa
Portugali
Alue
Dão
Tuottaja
Magnum-Carlos Lucas Vinhos
Appellaatio
DOC Dão
Rypälelajike
Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta Roriz.
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Pinha Ribeiro Santo Reserva