Guado Al Tasso

Ikoniviini Toscanan rannikolta

Viinitalon mukaan nimetty Guado al Tasso on ikoniviini Toscanan rannikolta, Bolgherista. Tätä ylistettyä Bordeaux -blendiä on valmistettu vuodesta 1990. Guado al Tasson viinitila sijaitsee pienessä, mutta hyvin arvostetussa Bolgheri DOC: ssa, Maremman alueen yläosassa. 

Kasvuympäristö

Guado al Tasson tila ulottuu Tyrrhenanmeren rannikolta aina sisämaan kukkuloille saakka, missä viinitarhat sijaitsevat kivisessä ja hiekkaisessa savimaassa, jossa on pieniä määriä vulkaanista Bolgherin agglomeraattia. Meren läheisyyden vuoksi ilmasto alueella on leuto: merituuli viilentää kesän helteillä ja lauhduttaa talven kylmyydessä. Myös taivas on usein pilvetön ja aurinko paistaa alueella harva se päivä.

Valmistus

Rypäleet valikoidaan tarkasti viinikellariin saapuessa. Jokaisen palstan rypäleet poimitaan ja käytetään erillään, jolloin varmistetaan täydellinen kypsyysaste. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen ruostumattomissa terästankeissa 15 - 20 päivän ajan. Tämän jälkeen viini valutetaan terästankeista pieniin tammitynnyreihin, jossa se käy malolaktisen käymisen vuoden loppuun mennessä. Seuraavan vuoden helmikuussa valitaan parhaiden palstojen viinit ja ne sekoitetaan keskenään. Lopullinen sekoitus kypsytetään uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan, jonka jälkeen viini pullotetaan.

Väri

Syvä rubiininpunainen.

Tuoksu

Kirsikkaa, tupakkaa, makeaa appelsiinia sekä mausteisuutta.

Maku

Täyteläinen, tummasävyinen viini on tulvillaan luumua, mustikkaa, nahkaa ja lakritsijuurta. Pitkä maku ja poikkeuksellisen tyylikkäät tanniinit. Upea kokonaisuus.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisesti sisäfileepihvin seuralaiseksi, sekä riistaruokien kanssa. Kokeile myös pitkään kypsytettyjen juustojen ja tumman suklaan kanssa.

Gluteeniton
Lammas
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Guado al Tasso
Appellaatio
DOC Bolgheri superiore
Rypälelajike
Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
4,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti