Ribeiro Santo Encruzado

Dãon arvostetuimpiin viinintekijöihin lukeutuva Carlos Lucas kunnosti Mondego ja Dão jokien välissä 400 metrin korkeudessa sijaitsevan Ribeiro Santon tilan vuonna 1994. Alueen viinit imevät persoonallisuutensa alueen graniittisesta maaperästä sekä viinitarhoja ympäröivistä mänty-, tammi- ja eukalyptysmetsistä. Lucaksen yritys Wine Magnum - Vinhos Carlos Lucas tuottaa nykyisin viinejä Dãon ja lisäksi DOC Vinho Verden lisäksi muutamalta muualta Portugalin viinialueelta. 

Kasvuympäristö

Mondego ja Dão jokien välissä 400 metrin korkeudessa, graniittinen maaperä, viinitarhoja ympäröi mänty-, tammi- ja eukalyptysmetsää

Valmistus

Kypsytys tammitynnyreissä 4 kuukautta. Viini kehittyy hienosti pullossa useita vuosia.

Väri

Keskisyvän kullankeltainen

Tuoksu

Tuoksu on runsas ja moniulotteinen: siitä voi aistia persikkaa, ananasta ja keltaista luumua sekä ikääntymisestä kertovia aromeja: kuivattua heinää, kuivattua omenaa, omenan kuorta, hunajaa, voita ja kermaa.

Maku

Suussa kuivahko viini on pureksittavan paksu ja aromaattinen, täynnä makeita vaaleita hedelmiä, voita ja heinää. Hapokkuus on taittunut iän myötä kohtalaiseksi ja kokonaisuus on tasapainoinen. Upeat hunajaiset aromit viipyilevät suussa pitkään.

Ruokasuositus

Upea ruokaviini etupäässä täyteläiselle meriruoalle hummerista voissa paistettuihin kampasimpukoihin ja kermassa haudutettuun uuniloheen, mutta myös sienille, yrttiselle kermakasvispaistokselle ja kanafileelle.

Kala
Kana
Maa
Portugali
Alue
Dão
Tuottaja
Magnum-Carlos Lucas Vinhos
Appellaatio
DOC Dão
Rypälelajike
Encruzado 100%
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Ribeiro Santo Encruzado