Ribeiro Santo Encruzado

Ribeiro Santon tilan hienosti kehittynyt Encruzado on pureksittavan paksu, runsas ja aromaattinen viini täynnä makeita vaaleita hedelmiä, voita ja heinää.  Laadukas Encruzado on monipuolinen ruokaviini täyteläisille mereneläville, kermaisille kastikkeille ja tietenkin portugalilaisille petiscoille. 

Vuosikerta 2015 oli erityisen onnistunut. Wine Advocate antoi Ribeiro Santo Encruzadolle vuoden 2020 arvioinnissa 90 pistettä. 

Valmistus

Kypsytys tammitynnyreissä 4 kuukautta. Viini kehittyy hienosti pullossa useita vuosia.

Väri

Keskisyvän kullankeltainen

Tuoksu

Tuoksu on runsas ja moniulotteinen: siitä voi aistia persikkaa, ananasta ja keltaista luumua sekä ikääntymisestä kertovia aromeja: kuivattua heinää, kuivattua omenaa, omenan kuorta, hunajaa, voita ja kermaa.

Maku

Suussa kuivahko viini on pureksittavan paksu ja aromaattinen, täynnä makeita vaaleita hedelmiä, voita ja heinää. Hapokkuus on taittunut iän myötä kohtalaiseksi, mutta kokonaisuus on tasapainoinen ja suutuntuma täyteläinen ja voinen. Upeat hunajaiset aromit viipyilevät suussa pitkään.

Ruokasuositus

Upea ruokaviini etupäässä täyteläiselle meriruoalle hummerista voissa paistettuihin kampasimpukoihin ja kermassa haudutettuun uuniloheen, mutta myös sienille, yrttiselle kermakasvispaistokselle ja kanafileelle.

Maa
Portugali
Alue
Dão
Tuottaja
Magnum-Carlos Lucas Vinhos
Appellaatio
DOC Dão
Rypälelajike
Encruzado 100%
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Ribeiro Santo Encruzado