Kasvuympäristö
Viinitilan ympärillä maata on yhteensä noin 1000 hehtaaria, joista 320 hehtaaria on viinitarhoja. Loput alueesta on vehnäpeltoja, auringonkukka peltoja ja oliivipuu viljelmiä. Guado al Tasson viinitarhoilla viljeltävät rypälelajikkeet ovat: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot ja Vermentino. Maaperä on savea, kiveä ja soraa, jonka joukossa on pieniä määriä vulkaanista agglomeraattia. Meren läheisyyden vuoksi ilmasto alueella on leuto: merituuli viilentää kesän helteillä ja lauhduttaa talven kylmyydessä. Myös taivas on usein pilvetön ja aurinko paistaa alueella harva se päivä.
Valmistus
Valikoiduista rypäleistä poistetaan ensin rangat ja puristetaan hellävaroen. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen lämpö kontrolloiduissa terästankeissa 15-16 päivän ajan. Rypäleiden käymislämpötilat vaihtelevat lajikkeittain, jolloin saadaan parhaiten yksilölliset aromit talteen. Osa viinistä käy malolaktisen käymisen pienissä tammitynnyreissä ja osa terästankeissa. Lopuksi Cabernet Sauvignon sekoitetaan Merlot ja Syrah rypäleiden kanssa ja viini annetaan kypsyä tammitynnyreissä noin 8 kuukauden ajan ja pulloissa vielä 4 kuukautta ennen myyntiinlaskua.
Väri
Tumma rubiininpunainen.
Tuoksu
Punaiset marjat, makean mausteiset aromit.
Maku
Täyteläinen, hyvä rakenteinen, jossa mustia marjoja, luumua ja suklaata. Harmoninen ja pehmeä. Jälkimaussa hieman minttua ja lakritsia.
Ruokasuositus
Sopii hyvin lampaan ja minttukastikkeen kanssa, sekä riistapohjaisten lihapatojen seuraksi.
Gluteeniton
Lammas
Liha
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Guado al Tasso
- Appellaatio
-
DOC Bolgheri
- Rypälelajike
-
65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Syrah
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti