Guado Al Tasso Il Bruciato

Guado al Tasson moderni pikkuveli

Il Bruciato tarkoittaa palanutta, ja viittaa alueella muinoin kasvaneeseen metsään joka paloi. Viiniä valmistettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2002, joka oli Guado al Tasson haastavin vuosikerta kautta aikojen. Viinin tarkoituksena oli tuoda esille Bolgherin alueen ainutlaatuinen maaperä, antaen alueelle näkyvyyttä ja tunnettuutta. Il Bruciato on upea viini, jossa Cabernet, Merlot ja Syrah muodostavat herkullisen mausteisen kokonaisuuden. Viiniä pidetään tilan lippulaivaviinin, Guado al Tasson, modernina pikkuveljenä.

Kasvuympäristö

Viinitilan ympärillä maata on yhteensä noin 1000 hehtaaria, joista 320 hehtaaria on viinitarhoja. Loput alueesta on vehnäpeltoja, auringonkukka peltoja ja oliivipuu viljelmiä. Guado al Tasson viinitarhoilla viljeltävät rypälelajikkeet ovat: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot ja Vermentino. Maaperä on savea, kiveä ja soraa, jonka joukossa on pieniä määriä vulkaanista agglomeraattia. Meren läheisyyden vuoksi ilmasto alueella on leuto: merituuli viilentää kesän helteillä ja lauhduttaa talven kylmyydessä. Myös taivas on usein pilvetön ja aurinko paistaa alueella harva se päivä.

Valmistus

Valikoiduista rypäleistä poistetaan ensin rangat ja puristetaan hellävaroen. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen lämpö kontrolloiduissa terästankeissa 15-16 päivän ajan. Rypäleiden käymislämpötilat vaihtelevat lajikkeittain, jolloin saadaan parhaiten yksilölliset aromit talteen. Osa viinistä käy malolaktisen käymisen pienissä tammitynnyreissä ja osa terästankeissa. Lopuksi Cabernet Sauvignon sekoitetaan Merlot ja Syrah rypäleiden kanssa ja viini annetaan kypsyä tammitynnyreissä noin 8 kuukauden ajan ja pulloissa vielä 4 kuukautta ennen myyntiinlaskua.

Väri

Tumma rubiininpunainen.

Tuoksu

Punaiset marjat, makean mausteiset aromit.

Maku

Täyteläinen, hyvä rakenteinen, jossa mustia marjoja, luumua ja suklaata. Harmoninen ja pehmeä. Jälkimaussa hieman minttua ja lakritsia.

Ruokasuositus

Sopii hyvin lampaan ja minttukastikkeen kanssa, sekä riistapohjaisten lihapatojen seuraksi.

Gluteeniton
Lammas
Liha
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Guado al Tasso
Appellaatio
DOC Bolgheri
Rypälelajike
65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Syrah
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti