Vietti Barbera d'Alba Tre Vigne

Tammella kesytetty Alban Barbera

Pehmeät tanniinit ja lempeä tammi antavat pyöreän vaikutelman hapokkaalle ja marjaisalle Barberalle. Alunperin nimi "Tre Vigne" viittasi kolmeen tarhaan, joista rypäleet tulevat. Nykyään tarhoja on tosiasiassa jo useampi. 

Kasvuympäristö

Rypäleet on korjattu valikoiduilta Barbera-tarhoilta Montfortessa, Castiglione Tinellassa ja Castiglione Fallettossa. Maaperä on kalkkipitoista savea. Köynnösten ikä vaihtelee 35:sta 40:een. Kasvutiheys n. 5000 köynnöstä/hehtaari.

Valmistus

Alkoholi- ja malolaktinen käyminen terästankissa 26-32 asteessa. Kypsytetty suurissa slavonialaisesta tammessa valmistetuissa tynnyreissä, barriques-tynnyreissä sekä teräksessä 12 kuukautta. Ei suodatettu.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsää kirsikkaa ja pehmeää vaniljaisuutta

Maku

Raikas hapokkuus, pehmeät tanniinit ja pitkä maku.

Ruokasuositus

Grillatut kasvikset ja vasikanliha, runsaat salaatit, kevyet kanaruoat.

Nauta
Pasta
Porsas
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Vietti
Appellaatio
DOC Barbera d'Alba
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
6,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti