Kaikkien Arneis- viinien esikuva.
Kaikista Arneis- viineistä kenties merkittävin: Piemonten alkuperäinen lajike olisi kuollut sukupuuttoon ilman Viettin kiinnostusta hienon lajikkeen elvyttämiseen. Viettin Arneis on myös ensimmäinen ikinä valmistettu 100% Arneis. Upean mineraalinen viini.
Rypäleet on korjattu yli 25-vuotiaista köynnöksistä Santo Stefano Roerossa, Roeron sydänmailla. Maaperä on pääosin kalkkiperäistä savea.
Raikkaan ja puhtaan hedelmäisen maun takaamiseksi viini on käynyt alhaisessa lämpötilassa (10-12c) terästankeissa, ja malolaktinen käyminen estettiin kokonaan. Viiniä sekoitettiin hiivasakan päällä kolmen kuukauden ajan ennen pullotusta.
Vihreään taittuva vaalean keltainen
Mineraalinen ja hedelmäinen
Kuiva, raikas ja puhtaan hedelmäinen.
Kuin luotu kevyesti grillatuille kampasimpukoille vinegrette-tyyppisellä kastikkeella. Sopii erinomaisesti myös ravuille ja parsalle.