Kasvuympäristö
Costa Russin viinitarha sijaitsee Barbarescon kunnassa kukkulan juurella, jonka yläpuolella muuten sijaitsee Gajan toinen Barbaresco viinitarha nimelta Sorì Tildìn. Lounaaseen suuntautuva Costa Russin viinitarha koostuu savi- ja kalkkipitoisesta merkkelistä ja sen pinta-ala on 4,35 hehtaaria. Viinitarha on 230 metriä merenpinnan yläpuolella ja köynnökset ovat keskimäärin 65 vuotta vanhoja.
Valmistus
Nebbiolo -rypäleet kerätään huolella Costa Russin viinitarhalta ja ne valikoidaan vielä uudelleen viinikellariin tuotaessa. Rypäleet murskataan kevyesti ja viini saa maseroitua ja käydä alkoholikäymisen, joka kestää noin kolme viikkoa. Tämän jälkeen viini saa kypsyä tammitynnyreissä kaksi vuotta.
Väri
Tumman rubiinin punainen
Tuoksu
Tyylikäs tuoksu, jossa tummia marjoja, luumua, orvokkia, paahdettu kahvia
Maku
Kuiva, tiiviin hedelmäinen, täyteläinen, miellyttävän hapokas ja runsaan tanniininen, pitkä
Ruokasuositus
Hienot liharuoat, myös hapokkaat lisukkeet, sienet, kerma
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Piemonte
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
DOCG Barbaresco
- Rypälelajike
-
100% Nebbiolo
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Happopitoisuus
-
5,70 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki