Kasvuympäristö
Tarhat sijaitsevat Castagneto Carduccin alueella, melko lähellä merta. Tämä lisää lämpötilan vaihteluiden ja valon määrää. Maaperä on niin sanottua tummaa maaperää, joka koostuu pääosin rautapitoisesta savesta ja hiesusta. Maa on melko rikasta ja syvää, mikä tekee viineistä runsaita ja aromikkaita.
Valmistus
Kolme rypälelajiketta maseroidaan ja käytetään erikseen 15 päivän ajan. Tämän jälkeen viinit siirretään tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi ja lopuksi sekoitetaan keskenään. Viini pullotetaan ja annetaan kypsyä viinikellarissa useita kuukausia ennen myyntiin saattamista.
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Tummaa luumua, mustaherukkaa, kukkia, siitepölyä, makeita mausteita, yrttejä
Maku
Kuiva, mutta hedelmäinen, notkea, hyvä happoinen, pehmeän tanniininen, pitkä
Ruokasuositus
Sekä tummat, että vaaleat lihat, papulisäkkeet ja kovat juustot
Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Porsas
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Toscana
- Tuottaja
-
Gaja
- Appellaatio
-
IGT Toscana
- Rypälelajike
-
Merlot, Syrah, Sangiovese
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Sokeripitoisuus
-
2,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,20 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l, 1,5 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Gaja Promis