Gaja Promis

Tässä viinissä yhdistyvät Merlot- ja Syrah-rypäleiden eleganssi ja pehmeys, sekä Sangiovesen hyvä rakenne. Promis-nimi viittaa lupaukseen ja toivoon koskien Bolgherin maaperää ja sen mahdollisuuteen tuottaa erinomaisia viinejä.

Viini tulee Toscanasta Bolgherista, josta Gaja osti viinitilan vuonna 1996 pitkän neuvotteluprosessin jälkeen, joka sai nimekseen Ca´Marcanda (nimi tarkoittaa  loputonta neuvottelua). Tila ja tarhat sijaitsevat  Castagneto Carduccissa, lähellä Toscanan rannikkoa.

 

 Kasvuympäristö

Tarhat sijaitsevat Castagneto Carduccin aluella, melko lähellä merta. Tämä lisää lämpötilan vaihteluiden ja valon määrää. Maaperä on niin sanottua tummaa maaperää, joka koostuu pääosin rautapitoisesta savesta ja hiesusta. Maa on melko rikasta ja syvää mikä tekee viineistä runsaita ja aromikkaita.

Valmistus

Kolme rypälelajiketta maseroidaan ja käytetään erikseen 15 päivän ajan. Tämän jälkeen viinit siirretään tammitynnyreihin kypsymään 12 kuukaudeksi ja lopuksi sekoitetaan keskenään. Viini pullotetaan ja annetaan kypsyä viinikellarissa useita kuukausia ennen myyntiin saattamista.

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Tummaa luumua, mustaherukkaa, kukkia, siitepölyä, makeita mausteita, yrttejä

Maku

Kuiva mutta hedelmäinen, notkea, hyvä happoinen, pehmeän tanniininen, pitkä

Ruokasuositus

Sekä tummat että vaaleat lihat, papulisäkkeet, kovat juustot

Gluteeniton
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
Toscana IGT
Rypälelajike
Merlot, Syrah, Sangiovese
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Gaja Promis