Vietti Moscato d'Asti Cascinetta

Huipputuottajan helmeilevä Moscato

Viettin viinitalon juuret Piemontessa johtavat 1800-luvulle. Ensimmäiset Viettin omalla nimellä tehdyt viinit valmisti Mario Vietti vuonna 1919. Vuodesta 1952 Marion tyttären Lucianan mies ja innovatiivinen viinintekijä, Alfredo Currado jatkoi appensa työtä ja nosti Viettin viinitalon Piemonten huippuviinien tuottajien joukkoon. Kuutta eri baroloa tuottavan Viettin tyyli on perinteinen: pitkät kypsytysajat tammessa ja perinteinen, pitkä maseraatio kuuluvat tyyliin. Viinit pullotetaan suodattamattomina. 

Kasvuympäristö

Rypäleet kasvavat Castiglione Tinellan ympäristön tarhoilla. Köynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja. Istutustiheys on 4500 köynnöstä/ha ja hehtaaria kohden valmistetaan 65 hl viiniä.

Valmistus

Rypäleet puristetaan hellävaraisesti. Käyminen alkaa, ja alkoholiprosentin saavutettua 5,5 % käyminen keskeytetään alentamalla lämpötilaa. Viini suodatetaan ja pullotetaan. EI malolaktista käymistä.

Väri

Kalpean keltainen

Tuoksu

Persikoiden, ruusunlehtien ja inkiväärin huumaava tuoksu.

Maku

Aavistuksen kuplivassa viinissä miellyttävä hapokkuus taittaa makeutta. Pehmeän aprikoosinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Aperitiivina, hedelmäisille ja kreemitäytetyille leivonnaisille sekä yrttisille juustoille.

Vegaaninen
Vihreä valinta
Matala alkoholinen
Juusto
Makea
Seurustelu
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Vietti
Appellaatio
DOCG Moscato d´Asti
Rypälelajike
Moscato
Alkoholipitoisuus
5,00 %
Sokeripitoisuus
130,00 g/l
Happopitoisuus
6,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Vietti Moscato