Rypäleen nimi Arneis tarkoittaa piemonten murteella oikukasta, hankalaa. Lajike on haastava viljeltävä, ja olikin sen takia häviämässä kokonaan muutama vuosikymmen sitten. Nykyään Roero Arneis elää uutta kultakauttaan, ja siitä valmistetaan kahta tyyliä: pähkinään vivahtavaa, ja toisaalta hedelmäisempää. Prunotton Roero Arneis edustaa hedelmäisempää tyyliä.
Rypäleet kasvavat Roeron hiekka- ja savipitoisilla mailla.
Rypäleet kerätään ja valikoidaan huolella. Ne tuodaan viinikellariin, jossa rypäleet puristetaan hellävaroen mehuksi ja kirkastetaan. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa 18 asteen lämpötilassa noin 15 päivän ajan. Ennen pullotusta viiniä kypsytetään vielä terästankeissa matalassa lämpötilassa useita kuukausia.
Vaalea oljenkeltainen, häivähdys vihreää
Runsas, kukkainen ja hedelmäinen.
Kuiva, runsaan hedelmäinen, raikkaan hapokas ja pitkä jälkimaku.
Sopii erityisen hyvin paistetun kalan kanssa ja on oiva valinta kasvisruokien seuraksi.