Prunotto Roero Arneis

Rypäleen nimi Arneis tarkoittaa piemonten murteella oikukasta, hankalaa. Lajike on haastava viljeltävä, ja olikin sen takia häviämässä kokonaan muutama vuosikymmen sitten. Nykyään Roero Arneis elää uutta kultakauttaan, ja siitä valmistetaan kahta tyyliä: pähkinään vivahtavaa, ja toisaalta hedelmäisempää. Prunotton Roero Arneis edustaa hedelmäisempää tyyliä.

Kasvuympäristö

Rypäleet kasvavat Roeron hiekka- ja savipitoisilla mailla.

Valmistus

Rypäleet kerätään ja valikoidaan huolella. Ne tuodaan viinikellariin, jossa rypäleet puristetaan hellävaroen mehuksi ja kirkastetaan. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa 18 asteen lämpötilassa noin 15 päivän ajan. Ennen pullotusta viiniä kypsytetään vielä terästankeissa matalassa lämpötilassa useita kuukausia.

Väri

Vaalea oljenkeltainen, häivähdys vihreää

Tuoksu

Runsas, kukkainen ja hedelmäinen.

Maku

Kuiva, runsaan hedelmäinen, raikkaan hapokas ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Sopii erityisen hyvin paistetun kalan kanssa ja on oiva valinta kasvisruokien seuraksi.

Gluteeniton
Äyriäiset
Kala
Kasvis
Pasta
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Prunotto
Appellaatio
DOCG Roero Arneis
Rypälelajike
100% Arneis
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Valikoimat
Ravintolamyynti